Happy Socks

Visste du att: Enligt det snuskiga internet är en happy sock en strumpa som killar använder när de onanerar. Om den måste vara färgglad uppges inte.
Kategorier: Accessoarer

Happy Socks

Fakta
Märke: Happy Socks
Visste du att: Enligt det snuskiga internet är en happy sock en strumpa som killar använder när de onanerar. Om den måste vara färgglad uppges inte.
Upplev mer på internet: www.happysocks.com
Upplev mer i Sverige: Happy Socks Concept Store, Mäster Samuelsgatan 9, Stockholm
Upplev mer utomlands: Barneys, New York. Ginza Store Tokyo 6-8-7, Ginza, Chuo-ku, Japan.
Kategorier: Accessoarer

Ett sätt att mäta ett företags framgång kan vara att kolla hur många som kopierat företagets koncept. I fallet Happy Socks finns det en handfull (Funny Socks, tex). Och visst är det lockande, när Happy Socks-receptet är så enkelt och framgångsrikt. Ta en befintlig produkt som alla använder (strumpor) och addera lite tokiga färger och mönster. Resultatet: 1 miljon i vinst första året.

Happy Socks bildades så sent som 2008, men tack vare ett extremt tydligt koncept och skickligt affärstänkande lade man snabbt stora delar av världen för sina fötter. Tajmingen var perfekt. Hipsters älskade att matcha sina korta byxor med färgstarka strumpor, men de var inte alltid lätta att få tag i. Och hittade man var de oftast ändå bara enfärgade. Vilket Happy Socks snabbt ändrade på med sina färgexplosioner till strumpmönster.

Grundarna heter Viktor Tell och Mikael Söderlindh, och när de väl hade fått idén hände allt snabbt. Den första kollektionen ritades på bara några dagar och lär ha färdigställts på väg till fabriken i Turkiet. Till en början var kvaliteten inte lika imponerande som konceptet, men Happy Socks har sakta men säkert ökat komforten och hållbarheten.

Happy Socks har samarbetet med alltifrån franska varuhuset Colette och designern Giles Deacon till japanska leksakstillverkaren Bearbrick och dataspelet Minecraft. Märket andas lekfullhet mer än trendängslan på ett sätt som tilltalat väldigt många. 2010 öppnade de sin första egna butik, på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

Happy Socks