J.Crew

Visste du att: Av märkets 261 butiker i USA är 65 stycken outletbutiker.

J.Crew

Fakta
Märke: J.Crew
Visste du att: Av märkets 261 butiker i USA är 65 stycken outletbutiker.
Upplev mer på internet: www.jcrew.com
Upplev mer utomlands: J.Crew Men's Shop, 484 Broadway, New York

J.Crew är ett amerikanskt basmärke av hög klass. Oavsett om du letar efter en button down-skjorta i oxfordtyg, en slips i collegestil eller en Mackintoshtillverkad regnrock är chansen stor att du hittar den här. På J.Crew hänger man sig sällan åt trender, och ett köp här kan du förmodligen glädja dig åt lång tid framöver. Märket har den goda smaken att undvika logotyper på sina kläder, och när du suckat färdigt över små hästar och andra störande element hos de amerikanska konkurrenterna kan du inte sällan hitta ett vettigt logotypfritt alternativ hos J.Crew.

Att handla här kräver dock visst engagemang - delar av det stora sortimentet är snarare uddlöst än tidlöst. Märkets framtoning är utan tvivel tråkig och trygg, vilket har sina förklaringar. J.Crew började nämligen som ett katalogmärke. Året var 1983 när den första bibban landade i brevlådorna, och först sex år och många mjuka paket senare öppnades den första flaggskeppsbutiken i New York. Idag är butikerna långt fler (även om de fortfarande bara finns i Staterna och du, om du vill köpa deras kläder, är hänvisad till ett besök dit), men försäljningen sker fortfarande till stor del via katalog och katalogens yngre kusin - internet.

J.Crew gör kläder för alla kön och åldrar, och även en hel del attiraljer som väskor och smycken. Prisbilden är för det mesta klart överkomlig - skjortorna kostar från omkring 60 dollar.

J.Crew