KING

KING

Fakta
Märke: KING

STYLE BY KING

Beckmanseleverna må gråta floder av blod, men när klädkedjan Brothers öppnade famnen och bad oss formge en kollektion åt dem valde vi klassiska, användbara basplagg med detaljer vi själva saknar.

Premiärplagget är en enkelknäppt rock sydd i ull och kashmir, försedd med biljettficka och dold knäppning fram samt ett lila foder som går igen i nackfilten under kragen (som med fördel bärs uppfälld). Ett smart val till kavajen och ett lagom bryt till jeansen, tröjan eller skjortan.

Ett måste i garderoben om du inte har någon rock eller bara känner att det är dags att uppdatera. Vi är nöjda, vi är stolta och vi är, så klart, partiska.

Priset är 2 195 kronor och då ingår dessutom tre nummer av King.

HACKETT OCH KING I EXKLUSIVT SAMARBETE

För första gången någonsin kan King stolt presentera ett exklusivt klädsamarbete. Tillsammans med det klassiska och anrika märket Hackett har en strikt limiterad rugbytröja designats.

– Det känns roligt att arbeta med ett magasin som King som verkar för att inspirera herrmodet, säger Jeremy Hackett.

Hackett är Strorbritanniens svar på Ralph Lauren och har genom åren blivit synonymt med brittisk preppy. Något som inte minst de engelska kungabarnens har tagit fasta på – Hackett är deras favoritmärke och mannen bakom märket, Jeremy Hackett, är en Englands största modeauktoriteter med bland annat stilbibeln Mr Classic i bagaget. Dessutom bidrar han regelbundet som journalist i ämnet.

Resultaten av samarbetet är en klassisk klarblå rugbytröja som kommer att säljas under vinjetten By Appointment to King. Tröjan – ett tidlöst preppyplagg – kommer innebära ett exklusivt tillskott till din garderob – upplagan är begränsad till endast 200 exemplar som är individuellt numrerade mellan 1 och 200.
– Säg vad du vill, men det finns inget som bär så mycket stil som det gamla England och det är därför vi valde att göra just en rugbytröja, fortsätter Jeremy.

Märket är dessutom sparsam med kollaboratörer – King är den första svenska samarbetspartnern och till den lilla skaran av tidigare kollaboratörer kan bland annat biltillverkaren Aston Martin sålla sig.

KING

Det finns tyvärr inga artiklar