Linda Werdelin

Kategorier: Accessoarer

Linda Werdelin

Fakta
Märke: Linde Werdelin
Upplev mer på internet: lindewerdelin.com
Kategorier: Accessoarer

Linde Werdelin är ett märke av konstraster - en modern inkarnation av sportklockor som rätt otippat kommer från Danmark, klockor som kombinerar analog och digital visning och som grundades av två gamla kompisar med så olika karriärer som investment banker och formgivare.

Jørn Werdelin och Morten Linde har en gemensam passion – skidåkning. Just skidåkningen, och en lite trist olycka 1996, blev startskottet för företaget då Werdelin fastnade i ett oväder på en offpisttur, bröt ryggen och höll på att stryka med. Tanken på att skapa en klocka som inte bara är läcker och exklusiv utan som även kan förse sportutövare med speciella informationsbehov (skidåkare och dykare, primärt) med nödvändiga uppgifter. 2002 grundades klockföretaget Linde Werdelin och fyra år senare kom de första klockorna ut på marknaden; moderna sportklockor i premiumsegmentet, men med det unika konceptet att kunna montera två olika digitala instrument ovanpå för specialiserad information.

I samarbete med mästerurmakaren Svend Andersen tog märket fram den skeletterade och superlätta varianten Speedolite (som nu även finns i kronografvarianten Spidospeed), och man har även släppt den specialiserade dykmodellen Oktopus.

Linda Werdelin

Det finns tyvärr inga artiklar