Matinique

Matinique

Fakta
Märke: Matinique
Upplev mer på internet: www.matinique.com
Upplev mer i Sverige: MQ, Sturegallerian, Stureplan
Upplev mer utomlands: Østergade 27, Köpenhamn, Tel: +45 33142041

Danska Matinique är ett av många klädmärken som få förmodligen skulle sakna om de försvann. Därtill är deras eget formspråk för svagt. Men – det är förmodligen inte heller Matiniques avsikt att göra ett sådant avtryck.

Märket grundades 1973 av Niels Martinsen vars vision enligt företagets egen presentation var att skapa "bekväma och moderiktiga herrkläder av hög kvalitet". Revolutionerande, inte sant? Tyngdpunkten låg länge på ett lite vuxnare kostymmode, men 2002 fick företaget en ny ledning som gav märket en föryngrad profil. I dag presenteras märket som ett livsstilsmärke som täcker in kundens alla behov - från en casual, avslappnad och ganska färgglad stil (linjen Blue) till den mer dressade look som märket tidigare förknippats med (linjen Black).

Matiniques starkaste sida är knappast att ligga i framkant modemässigt. Snarare lyckas de landa stabilt och pricksäkert i det modemässiga mellanland där så många män befinner sig, och har därigenom lyckats få in sina produkter i en lång rad svenska butiker. Storkunden framför andra heter MQ. Allt som allt har Matinique över 830 försäljningsställen världen över, utspridet på egna butiker, franchisebutiker och shop-in-shops.

Matinique