Moncler

Visste du att: Moncler har haft stora problem med piratkopior och lanserade 2011 kampanjfilmserien Don't steal the jacket, regisserad av ingen mindre än storfotografen Bruce Weber.
Kategorier: Herrmode, Skor

Moncler

Fakta
Märke: Moncler
Visste du att: Moncler har haft stora problem med piratkopior och lanserade 2011 kampanjfilmserien Don't steal the jacket, regisserad av ingen mindre än storfotografen Bruce Weber.
Upplev mer på internet: www.moncler.com
Upplev mer i Sverige: Nitty Gritty, Krukmakargatan 24-26, Stockholm
Upplev mer utomlands: 90 Rue Joseph Vallot, Chamonix, Frankrike
Kategorier: Herrmode, Skor

Det här med att klä sig snyggt på vintern är ett evigt problem. I alla fall om man inte vill förfrysa medan man ser söt ut i snön. Några som är lösningen på spåret är Moncler, som gör några av världens snyggaste dunjackor.

Moncler bildades 1952 av fransmannen René Ramillon (som tidigare varit framgångsrik tälttillverkare) och tog sitt namn från alpstaden Monestier-de-Clemont. Moncler har nämligen alltid handlat om just livet i bergen, och 1954 pälsade man på italienaren Ardito Desios expedition som var först upp för den besvärliga och höga bergstoppen K2. Vid den här tiden tillverkade man all möjlig utrustning, och de första jackorna gjordes bland annat av samma material som användes på insidan av sovsäckar. 1968 klädde företaget fransmännens OS-trupp på hemmaplan och i samma veva skaffade man den logotyp, med en stiliserad tupp och ett par bergstoppar, som hänger med än i dag.

Att märket har gedigna rötter i vågade bergsbestigningar känns numer en smula ironiskt, eftersom Monclers kunder sedan 80-talet främst är personer som snarare föredrar att sitta längst ner i slalombacken och jobba på brännan. Japp, Moncler är idag mer av ett lyxigt livsstilsmärke än ett friluftsmärke – även om dunet fortfarande håller högsta klass.

Kollektionerna rymmer liksom alperna både toppar och dalar. Midjekorta dunjackor med pälskrage är det få svenska stilexperter som förordar, till exempel. Men bland deras något längre varianter finns däremot en mängd guldkorn. Och hittar du mot förmodan inget som passar i vanliga kollektionen kan du jaga Moncler-plagg av andra designers. Moncler har nämligen gjort samarbetskollektioner med både Visvim och Thom Browne.

Moncler

Det finns tyvärr inga artiklar