Morris

Visste du att: Morris har tagit sitt namn från den herrekipering som från 1949 och till mitten av 70-talet låg på Hamngatan i Stockholm.

Morris

Fakta
Märke: Morris
Visste du att: Morris har tagit sitt namn från den herrekipering som från 1949 och till mitten av 70-talet låg på Hamngatan i Stockholm.
Upplev mer på internet: careofcarl.com
Upplev mer i Sverige: Artillerigatan 6, Stockholmm, 08-667 20 10

När andra starka varumärken med svensk styrning som Gant och Lexington gör sitt bästa för att framstå som amerikanska östkustföretag med minst en Kennedy i styrelserummet, drömmer Morris om en landmassa som ligger något närmare: England. Fasanjakt, Range Rovers och pojkskolor är med största sannolikhet ämnen som det fantiseras en hel del om på huvudkontoret i Borås.

Och den som fått en halvshilling varje gång någon i Morris-organisationen tagit ordet "preppy" i sin mun skulle säkerligen ha råd med både eget gods och ett dussin Jack Russell-terriers.

Morris är dock inga bokstavstrogna engelska preppytolkare, utan har vågat införa en hel del svenska överklasselement till den engelska stilen. Främst märks det i de vågade färgvalen. Lila byxor och röda kavajer är knappast något som andas Oxford, utan snarare svensk golfklubb. Lyckligtvis finns det även tweed i jordiga färger, quiltade jackor och klassiska rockar med diskret kontrasterande kragar i Morris sortiment, för den bokstavstrogne anglofilen.

Morris lanserades så sent som 2003, och kollektionen består av två linjer: Traditional och Heritage. Traditional rymmer chinos, jeans och annat till collegelooken, och under Heritage finns klubbkavajer, tweed och produkter i exklusivare material som kashmir.

Morris