Nigel Cabourn

Visste du att: Nigel Cabourns kontor i norra England har utsikt över en cricketplan. Mycket brittiskt.
Kategorier: Herrmode

Nigel Cabourn

Fakta
Märke: Nigel Cabourn
Visste du att: Nigel Cabourns kontor i norra England har utsikt över en cricketplan. Mycket brittiskt.
Upplev mer på internet: www.cabourn.com
Upplev mer i Sverige: tresbienshop.net
Upplev mer utomlands: Selfridges, 400 Oxford St, London
Kategorier: Herrmode

Den engelska designern Nigel Cabourn har varit verksam i fyra decennier. Och han har alltid varit en hängiven samlare av vintagekläder. Vilket utan tvekan märks i märkets produktion som präglas av skickligt hantverk, stor kärlek för detaljer och en robust tidlös känsla.

Inspirationen hämtas ofta direkt från gamla plagg som på något sätt kan berätta en historia – som fårskinnsjackan med målad huva som användes av engelska trupper under första världskriget för att kollegorna i skyttegravarna bakom inte skulle missta huvudet för en fiendes.

Överhuvudtaget drivs Nigel Cabourn av en passion för gamla tiders kläder, och särskilt kläder som använts av militärer och upptäckare. Kläder som använts ordentligt, med andra ord. Och när han försöker återskapa detta, och lägger till sin egen touch, skapar han kläder som ändå känns väldigt nu. Kanske för att det blir allt viktigare för modemärken att ha en egen identitet, en gedigen historia. Vilket Nigel Cabourn fyller varje plagg med till bristningsgränsen, oavsett om han gör kortbyxor inspirerade av sin pappas arméshorts eller en parkas inspirerad av bergsbestigaren Sir Edmund Hillary.

Cabourn räds inte heller för att använda rejäla kvaliteter som extra kraftig Harris Tweed och bomullstyg identiskt med vad engelska arméns kläder gjordes av under andra världskriget.

Kläderna är ganska dyra och det är inte alla förunnat att ha råd med Nigel Cabourns kläder. Gratis är dock att kolla på nåt av de videoklipp på nätet (googla bara Nigel Cabourn + interview) där den härliga farbrorn Nigel Cabourn berättar om sina plagg och ger alla heritage-älskare en lektion i kunnande och passion.

Nigel Cabourn

Det finns tyvärr inga artiklar