NN07

Visste du att: Det finns inte ett enda svart plagg i NN07:s kollektioner

NN07

Fakta
Märke: NN07
Visste du att: Det finns inte ett enda svart plagg i NN07:s kollektioner
Upplev mer på internet: frontmen.com
Upplev mer i Sverige: Jupiter, Norrlandsgatan 21, 08 - 20 41 41.
Upplev mer utomlands: Magasin, Kongens Nytorv 13, Köpenhamn, +45 33 11 44 33.

Köpenhamnsbaserade NN07 ser bortom både trender och nationsgränser och lägger istället fokus på kvalitet och detaljer. Ambitionen är att skapa tidlösa och enkla plagg som blir snyggare ju mer du bär dem.

NN07 grundades 2007 av Victor Lindh och Ulrik Pedersen, båda med bakgrund på danska Bruuns Bazaar. Förkortningen står för "No Nationality" och namnet representerar ett gränslöst mode som står sig väl mot både trendskiftningar och tidens tand. Idén till varumärket kom till grundarna under en flygresa till Tokyo, och just Japan spelar en betydande roll för NN07, som använder sig av japanska bommulskvalitéer och inspireras av landets sömnadslösningar.

Grundarna själva beskriver kläderna som "sport couture" – en blandning mellan "klassisk fashion" och ett mer designat casualmode. Neutrala basfärger som blått, rött och khaki präglar kollektionerna samtidigt som starka färger undviks. För att skapa harmoni i kollektionerna tvättas grälla färger ofta ner för att få en mjukare ton och skapa en enhetlighet bland plaggen.

Mycket tid läggs ner på detaljarbetet och valet av material. Tanken är att bäraren ska sätta sin egen prägel på plaggen genom år av användning. Hållbarhet och kvalitet är därför A och O i NN07:s produktioner.

NN07