Norse Projects

Visste du att: Norse är engelskans ord för oss skandinaver - innan vi blev kristna.
Kategorier: Herrmode

Norse Projects

Fakta
Märke: Norse Projects
Visste du att: Norse är engelskans ord för oss skandinaver - innan vi blev kristna.
Upplev mer på internet: frontmen.com
Upplev mer i Sverige: Norse Projects, Cali, Brunnsgatan 9, Stockholm
Upplev mer utomlands: Norse Store, Pilestræde 41, Köpenhamn, Danmark
Kategorier: Herrmode

Danska Norse Projects gör kläder för den unga mannen som har en fot i staden och en i naturen. Det är praktiskt, enkelt och med ett uttryck som andas lika mycket modekoll som svampplockning.

Grundarna Anton Juul och Mikkel Gronnebaek startade 2004 street- och workwearmodebutiken Norse Projects, som så småningom även blev namnet på kläderna de gjorde. Till en början nöjde de sig med t-shirts och deras populära keps känd som "the 5 panel cap". Snart gjorde de fullständiga kollektioner, med såväl robusta ytterplagg som jeans och stickat.

Typiska Norse Projectsplagg är idag, utöver kepsen som hänger kvar som ett nyckelplagg, anoraks och luvförsedda jackor i murriga färger, randiga tröjor utan krusiduller och sparsmakade denimplagg. Streetmode för bärplockaren. Workwear för kafferostaren. Skateboardmode för art directorn.

Märket, vars profil utan tvekan känns väldigt skandinavisk, blev snabbt en favorit som tog sin i hos flera av Sveriges intressantare multibrandbutiker. Trots den hurtigt praktiska inriktningen, som hänger ihop med grundarnas kärlek till skateboardkulturen, har märket även en mörkare sida. En sida som de fått utlopp för genom att använda Peter Beste's bilder från boken "True Norwegian Black Metal" som t-shirttryck.

Norse Projects