Peak Performance

Visste du att: Peak Performance gör ett påkostat, otroligt snyggt och överraskande läsvärt magasin. Tidningen heter Journal och finns i märkets butiker

Peak Performance

Fakta
Märke: Peak Performance
Visste du att: Peak Performance gör ett påkostat, otroligt snyggt och överraskande läsvärt magasin. Tidningen heter Journal och finns i märkets butiker
Upplev mer på internet: www.peakperformance.se
Upplev mer i Sverige: Biblioteksgatan 18, Stockholm, 08-611 34 00.
Upplev mer utomlands: Rue Principale, Immeuble Le Solaise, Val D'Isère, Frankrike.

Funktionsplagg må vara ett skällsord bland de mest fanatiska modemänniskorna, men nu är det faktiskt inte på catwalken eller som underlag för samtal om lågkonjunkturens påverkan på estetiska ideal som ett märke som Peak Performance kommer till sin rätt.

Peak Performance gör sina kläder för att tåla väder och vind snarare än kritiska blickar på stan. Det hindrar dock knappast vanligt folk från att bära märkets plagg även till vardags.

Peak Performance gör i första hand kläder för fjället och för golfbanan, även om andra friluftsaktiviteter på senare år också letat sig in i märkets synfält. Märket grundades i Åre 1986 av Stefan Engström (numera vd på J.Lindeberg) och Peter Blom, och kändes på den tiden igen på den indianprofil som användes som logotyp. Den har dock så småningom ersatts av den mer neutrala textlogotypen, som man tyvärr fullkomligt gödslar kollektionerna med. För den som inte vill agera reklampelare är Peak ett dåligt val.

Peak Performance är hur som helst ett framgångsrikt företag, som 2009 har 77 egna butiker (franchise inräknat), 1 800 återförsäljare och försäljning i över 20 länder. Med butiker i flera alpstäder har de på allvar positionerat sig som ett seriöst skidmärke, och Peak marknadsför sig gärna genom att sponsra framgångsrika idrottsprofiler i för märket intressanta grenar.

Peak Performance