Schott

Visste du att: Några år innan Schott lanserade den första mc-jackan var man först i historien med blixtlås i jackor.

Schott

Fakta
Märke: Schott
Visste du att: Några år innan Schott lanserade den första mc-jackan var man först i historien med blixtlås i jackor.
Upplev mer på internet: frontmen.com
Upplev mer i Sverige: Military Shop, Bergsgatan 13A, Malmö 040-12 29 49
Upplev mer utomlands: Kaufmans Army & Navy, 319 West 42nd Street, New York, 001 212 757 56 70

Du som brukar få gliringar för din klädsels bristande manlighet, eller har för ovana att köpa kläder som faller sönder och samman efter en säsong, borde låta ärkeamerikanska Schotts löjligt slitstarka jackor få en plats i garderoben.

Schotts historia börjar 1913 i en källare på Manhattan i New York, där bröderna Irving och Jack Schott sydde regnrockar. Bra kvalitet och ihärdiga skyfall blev
grundstommen för verksamheten, som 1928 fortsatte med en av modehistoriens stora milstolpar – världens första mc-jacka i skinn. Imagehöjaren the Perfecto gjorde senare enorm succé på James Deans och Marlon Brandos inflytelserika överkroppar. Den i dag legendariska jackan kostade under premiäråret 5,50 dollar hos Harley-Davidsons återförsäljare.

Företagets air av manlighet, spänning och äventyr späddes på ytterligare när Irving Schott under andra världskriget fick i uppdrag att designa jackor åt det amerikanska försvaret. Det resulterade i the Bomber, en midjekort flygarjacka i skinn, och the Peacoat i tjock marinblå ull till männen på däck. Vips var ytterligare två ytterplaggsklassiker födda. Företaget följer fortfarande utvecklingen väl, och med det vattentäta materialet Corduras imponerande livslängd och slitstyrka lever det tveklöst upp till kraven på kvalitet.

Schott

Det finns tyvärr inga artiklar