Sjöö Sandström

Kategorier: Accessoarer

Sjöö Sandström

Fakta
Märke: Sjöö Sandström
Upplev mer på internet: Sjöö Sandström
Kategorier: Accessoarer

1986 tog ingenjörerna Mikael Sandström och Christer Sjöö steget och skapade sitt eget klockmärke – Sjöö Sandström, Sveriges klarast lysande stjärna på klockhimlen. Temat var enkelt; hög kvalitet, skandinaviskt blygsam formgivning och mekanik. Redan efter några år fanns den första produktionsmodellen (och det första svensktillverkade armbandsuret) Royal Steel i handeln (och på kungens handled), och den första riktiga signaturklockan, Chronolink, började ta form. Idén (att kombinera digital och analog visning) var inte ny, men metoden och inte minst tekniken var det; klockan hade två urverk. Överst var ett manuellt analogt verk som kunde vändas upp tack vare att det var hängt i överkant med gångjärn, och under satt ett digitalt högkvalitetsurverk utvecklat i samarbete med såväl Bofors som SAS.

Sortimentet uppdaterades med den modernare UTC-linjen, som bl.a. innehållit den digitala seglarklockan UTC ORC, tillgänglig i en helsvart version med lysande röda siffror på displayen. Ett annat exempel ur linjen är den sportiga UTC Extreme-kronografen och inte minst Försvarsmaktens klocka för personal i flygtjänst; UTC Skydiver.

Alla klockor sätts ihop för hand i verkstaden på Skeppsbron, och det ryktas om att en av märkets klassiska modeller är på väg tillbaka i ny tappning.

Sjöö Sandström

Det finns tyvärr inga artiklar