S.N.S. Herning

Visste du att: Varje tröja som man hittar från S.N.S. Herning har en lapp med den specifika tillverkarens signatur.
Kategorier: Herrmode

S.N.S. Herning

Fakta
Märke: S.N.S. Herning
Visste du att: Varje tröja som man hittar från S.N.S. Herning har en lapp med den specifika tillverkarens signatur.
Upplev mer på internet: sns-herning.com
Upplev mer i Sverige: Nitty Gritty, Krukmakargatan 26, Stockholm, 08-658 24 40
Upplev mer utomlands: Steven Alan, 103 Franklin St., New York
Kategorier: Herrmode

Det finns tröjor.
Och så finns det S.N.S. Herning.
1899 såg Sören Nielsen Skyt dagens ljus för första gången. Föga visste någon då att den lille pojken 21 år senare skulle starta upp klädmärket S.N.S. Herning i sin danska hemstad med samma namn.
Han började tillverka allting för hand. Stickade tröjor var Sörens specialitet, och de tuffa väderförutsättningarna i den danska fiskebranschen var utmaningen. Men allteftersom efterfrågan på tröjorna ökade insåg Sören att det måste gå att göra produktionen effektivare.
Lösningen blev, efter många misslyckade försök, en så kallad jacquardvävstol. Det var den enda typ av hjälpmedel som kunde återskapa den handgjorda känslan som S.N.S. Herning gjort sig så kända för bland fiskarna i byn.
Elva år efter firmans start tillverkades så den första 175-tröjan, som skulle komma att bli en tidlös och ständigt återkommande klassiker i den danska modebranschen.
Alla tröjor tillverkas på samma sätt i dag som då. Kanske är det därför S.N.S. Hernings produkter osar kvalitet som få andra. Och kanske är det inte så konstigt – faktum är att de fem anställda på företaget, som idag ägs av tredje generationen Skyt, bara tillverkar 2 500 tröjor varje år. Det gör att allting som lämnar fabriken får en stor skopa omsorg med sig ut på sin resa i världen.

S.N.S. Herning

Det finns tyvärr inga artiklar