Steven Alan

Visste du att: Kings utländske lillebror – det amerikanska livsstilsmagasinet tillika stilbibeln GQ har utsett Steven Alan till ”mannens nye bäste vän”.

Steven Alan

Fakta
Märke: Steven Alan
Visste du att: Kings utländske lillebror – det amerikanska livsstilsmagasinet tillika stilbibeln GQ har utsett Steven Alan till ”mannens nye bäste vän”.
Upplev mer på internet: www.stevenalan.com
Upplev mer i Sverige: Solo, Smålandsgatan 20, Stockholm, 08-545 000 30.
Upplev mer utomlands: Barney’s, 660 Madison Avenue, New York, +1 12 826 8900

1994 öppnade Steven Alan en klädesbutik på Manhattan som snabbt blev något av ett modemecka i New Yorks, genom att sälja kläder från oetablerade New York-designers. Butiken blev en enorm succé, men mannen bakom var långtifrån nöjd.
- Jag ville få in skjortor till butiken som jag själv skulle vilja bära, men upptäckte att det inte fanns några. Det enda jag krävde var att den skulle vara bekväm och att det skulle gå att tvätta den.

Det här var 1999 och det första egna plagget Steven Alan själv designade kallade han ödmjukt nog "den perfekta skjortan". I klarspråk var det en button down-skjorta i finaste bomull, som efter att ha genomgått en noggrann tvättprocess fick en sliten, använd look. Den skjortan är fortfarande Steven Alans signaturplagg nummer ett, även om kollektionerna nu tio år senare även rymmer byxor, jackor, stickade tröjor, skor och accessoarer.
- En blå skjorta har i vanliga fall alltid blå trådar men det där tyckte jag var hemskt tråkigt, så jag gjorde egna för att sälja i min butik. Den första jag designade var marinblå med gula trådar.

Att beskriva sina kläder som "klassiska med en twist" är Steven Alan knappast ensam om att göra, men i hans fall är det just detaljerna som imponerar allra mest. Kläderna har sin utgångspunkt i det amerikanska casualmodet och man kan bara gissa att button down-skjortans chockrusning uppåt på trendbarometern på sistone inte varit direkt negativ för företagets försäljningssiffror. Teorier som bekräftas av att Steven Alans kläder numera säljs i nästan 400 butiker världen över.

Steven Alan

Det finns tyvärr inga artiklar