Urwerk

Kategorier: Accessoarer

Urwerk

Fakta
Märke: Urwerk
Upplev mer på internet: urwerk.com
Kategorier: Accessoarer

Precis som exempelvis MB&F och Richard Mille står Urwerk för en ny typ av futuristisk lyx i klockbranschen, där intressanta konstruktioner, ny teknik och oortodox form tillsammans med exklusiva material och extremt hög finish erbjuder ett intressant till de klassiska finmärkenas erbjudanden.

Urwerk grundades så sent som 1995 av de två bröderna och urmakarna Felix och Thomas Baumgartner och formgivaren Martin Frei. Idén var att på ett högteknologiskt och rentav rebelliskt sätt uppfinna nya sätt att visa tiden och 1997 släpptes den första klockan (101) som likt de senare modellerna bygger på idéer om att i stort sett hela urverket rör sig (och dessutom är en del av tidvisningen) med en kombination av digital och analog visning av tiden.

Mest känd av Urwerks modeller är sannolikt 103, som i snart ett helt decennium fascinerat med sin innovativa och förtrollande konstruktion som ständigt förfinas. En annan modell som uppmärksammats är det samarbete med Harry Winston som resulterade i den lika imponerande som ouppnåeliga Opus V.

Urwerk

Det finns tyvärr inga artiklar