Vivienne Westwood

Visste du att: Vivienne är inte bara mamma till punken utan även till Joe Corre, som har grundat det hett eftertraktade underklädsmärket Agent Provocateur.

Vivienne Westwood

Fakta
Märke: Vivienne Westwood
Visste du att: Vivienne är inte bara mamma till punken utan även till Joe Corre, som har grundat det hett eftertraktade underklädsmärket Agent Provocateur.
Upplev mer på internet: www.viviennewestwood.com
Upplev mer i Sverige: Le Shop Too, Birger Jarlspassagen, Birger Jarlsgatan 9, Stockholm, 08-679 92 55
Upplev mer utomlands: Vivienne Westwood,44 Conduit Street, London, 0044 (0)20 743 911 09

Vivienne Westwood är en av Storbritanniens genom tiderna mest uppmärksammade och inflytelserika designers. År 1970 öppnade hon tillsammans med dåvarande partnern i privat- och affärslivet, Malcolm McLaren, butiken Let it Rock på legendariska adressen 430 Kings Road i London. Här såldes T-shirtar med provokativa slogans och dragkedjeförsedda kläder i lack, läder och gummi som Westwood tillverkat, och som alla kom att utgöra början på den revolutionerande punken i mitten av 1970-talet.

Viktig draghjälp för den självlärda och chockerande Westwoods karriär blev bandet Sex Pistols, som från och med 1976 bar kläder från butiken som då bytt namn till Sex. Till saken hör att McLaren var bandets manager.

Westwoods uttryckssätt och hennes insatser för brittiskt mode gjorde att hon 1992 fick motta utmärkelsen Officer of the Order of the British Empire av landets kungahus. Kollektionen Man, som premiärlanserades i Milano 1996, har en given plats i garderoben både hos dig som inte hade vägarna förbi butiken på Kings Road i slutet av 1970-talet och hos dig som vill markera att du struntar blankt i chefens klädanvisningar. Varumärket Vivienne Westwood designar inte bara kläder utan även uppmärksammade klockmodeller åt schweiziska Swatch.

Vivienne Westwood

Det finns tyvärr inga artiklar