10 bästa nyheterna på Netflix i oktober

Breaking Bad-uppföljaren ”El Camino”, "A Star is Born" och Eddie Murphy i ”Dolemite Is My Name”. Så ser några av guldkornen ut när Netflix bjuder in till tv-soffan i höst.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-10-01 15:21  |  Lästid: 3 minuter

Hösten är, på gott och ont, här för att stanna ett tag. Något som bland annat brukar resultera i ett upptrappat tv-serie- och filmtittande, där mer timmar än någon annan tid på året med fördel läggs på att söka efter guldkornen i streamingjättarnas gigantiska utbud.

Kingredaktionen hjälper dig på vägen med att plocka ut favoriterna och ger dig tio anledningar till varför du inte behöver lämna tv-soffan i höst.

Tv-serier


1. Rhythm + Flow | 9 oktober

Netflix tar upp kampen med succéformat som X Factor och Idol med sitt eget talangsjaktsprogram Rhythm + Flow, där nästa hiphop-stjärna ska hittas och drillas. Cardi B, Chance The Rapper och T.I. dammsuger bland annat Atlanta, Chicago, Los Angeles och New York på rappande talanger i vad som ett känns som en väldigt välkommen modifikation av evighetsformatet Idol.

2. Living With Yourself | 18 oktober

Paul Rudd i ny Netflix Original-komedi där Rudds karaktär Miles genomgår en sorts spabehandling för att bli en bättre person. Men han upptäcker snart att han ersatts av en ny och förbättrad version av sig själv.

3. Prank Encounters | 25 oktober

Gaten Materazzo.

Gaten Matarazzo från hyllade Netflix-serien Stranger Things håller i en form av dolda kameran-show som tarvar Ashton Kutchers Punk’d. Kan kanske vara värt att ge en chans.

4. The Kominsky Method, säsong 2 | 26 oktober

Michael Douglas (Sandy Kominsky) och Alan Arkin (Norman Newlander) fortsätter sin vänskapsresa i dramakomedin The Kominsky Method, där de tvingas tackla Hollywood på äldre dagar – något som kanske inte är helt lätt i staden som är skräddarsydd för ungdomen och premierar densamma.

Filmer


5. A Star Is Born | 1 oktober

Har du fortfarande inte sett Lady Gaga och Bradley Coopers flerfaldigt Oscarsnominerade storfilm? Nåväl, då har du åtminstone chansen nu.

6. El Camino: A Breaking Bad Movie | 11 oktober

Sen den sista och femte säsongen av omåttligt populära Breaking Bad sändes 2013 har Vince Gilligans metamfetaminsuniversum utvidgats till tv-serien Better Call Saul. Nu är det dags för omtalade Breaking Bad-filmen El Camino där Walter Whites högra hand Jesse Pinkman är på flykt från rättvisan.

7. The Laundromat | 18 oktober

Meryl Streep utreder försäkringssystemet och upptäcker snart att en advokatfirma med säte i Panama hjälper några av världens rikaste personer att bli ännu rikare genom att tvätta deras pengar. Ja, filmen är baserad på de verkliga händelserna med Panamadokumenten.

8. Eli | 18 oktober

Ingen oktober utan skräckfilm. I Netflix-filmen Eli berättas historien om pojken Eli som behandlas för en ovanlig sjukdom på en särskild klinik. Eli svarar inte så bra på behandlingen och snart blir sjukhustillvaron en mardröm – bokstavligen.

9. Dolemite Is My Name | 25 oktober

Eddie Murphy spelar komikern och 70-talsblaxploitation-stjärnan Rudy Ray Moore. I Dolemite Is My Name följer filmen nämnde Moore, en kämpande komiker som söker lyckan i Hollywood. När han skapar personan Dolemite – en pimp – börjar bitarna att falla på plats och snart skriver han en film med Dolemite i huvudrollen. Utöver Eddie Murphy gör även Wesley Snipes och Snoop Dogg betydande roller.

Dokumentärer


10. Little Miss Sumo | 28 oktober

Den 20-åriga kvinnliga sumobrottaren Hiyori kämpar för en mer jämställd sport i den kraftigt mansdominerade nationalsporten i Japan.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-01 15:21