10 favoriter från Jeanericas kommande vårkollektion (trots att vintern knappt har börjat)

Vintern har inte ens börjat men svenska denimvirtuoserna Jeanerica har redan fått oss att längta efter ljusare tider. Här är våra favoritplagg från varumärkets vårkollektion.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2022-11-08 15:35  |  Lästid: 2 minuter

Vi på King hälsade på svenska denimvarumärket Jeanerica i Stockholm för att få en smygtitt på nästa års vår- och sommarkollektion. Företaget grundades 2018 av modeveteranerna Lena Patriksson Keller och Jonas Clason, som bland annat startade varumärket Whyred en gång i tiden, och har sedan dess blivit något av en redaktionsfavorit. Jeanerica gör enkla, klassiska denimplagg i premiumklassen. Är man på jakt efter de perfekta jeansen eller den ultimata denimskjortan är det hit man ska vända sig.

Kollektionen för våren och sommaren 2023 kretsar kring lyxiga basplagg som flörtar med amerikansk sportkultur med inslag av ljusblå och rosa färger. Vi ser allt från krispiga bomullspoplinskjortor och löst stickade mohairtröjor, men även shorts, sandaler och förstås en lång rad jeansmodeller i 100 procent bomull. De flesta av plaggen, så som t-shirts och hoodies, är tillverkade i Jeanericas karaktäristiska grova kvalitéer. Priserna ligger mellan 800 och 3 800 kronor.

Här är några av redaktionens favoriter.

Robin Sky Blue
Luz Army Green
Kim Pink
Jacket Blue Rinse
Paule Dark Navy
Rui Midnight Black
Simone Sky Blue
Tapered Moda Blue
Robin Army Green Stripe
Uma Moda Blue

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-11-16 09:45