10 filmer med Leonardo DiCaprio att se fram emot

Väntar du också ivrigt på återkomsten av Leonardo DiCaprio på bioduken? Det kan nog dröja ett litet tag till – här är åtminstone tio filmer att se fram emot i framtiden.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-12 09:26  |  Lästid: 3 minuter

Att Leonardo DiCaprio är en av världens mest uppskattade och omtalade skådespelare råder det inget tvivel om. Men tyvärr har hans skådespelarinsatser, i alla fall de senaste åren, inte varit lika många som vi tidigare varit vana med.

Nästa storfilm med Leonardo DiCaprio, som nyheterna i höst har kretsat kring, är hans senaste samarbete med kultregisörren Quentin Tarantino. Tillsammans med Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Kurt Russell och en ständigt växande rollista, kommer DiCaprio i denna film att porträttera en tv-skådespelare som försöker slå igenom i 1960-talets Hollywood.

10 filmer med Leonardo DiCaprio att se fram emot
Leonardo DiCaprio och Brad Pitt på inspelningen av ”Once Upon a Time in Hollywood”, Los Angeles, juli 2018.

Filmen, som kommer heta Once Upon a Time in Hollywood släpps tyvärr inte på bioduken förrän hösten 2019. Men som tur är finns andra filmer i görningen att spana in för att lindra, eller kanske snarare förvärra din DiCaprio-abstinens. 

 

”UNTITLED STEVEN SPIELBERG ULYSSES S. GRANT-PROJECT”

För närvarande finns det ett odöpt projekt från Steven Spielberg i görningen, där Leonardo DiCaprio kommer medverka som USA:s 18:e president, Ulysses S. Grant. När det kommer till Spielberg kan det kännas osannolikt att göra en film om en presidents hela liv. Istället kommer han sannolikt att välja en händelse från Grants liv, som han gjorde i filmen med Daniel Day Lewis-film, Lincoln, 2012.

”THE DEVIL IN THE WHITE CITY”

DiCaprio kommer återigen att återvända till Martin Scorceses värld för ”The Devil in the White City”. En film som handlar om en arkitekt som bygger upp en världsutställning 1893, medan en seriemördare använder utställningrn för att locka till sig och mörda kvinnor. Här kommer DiCaprio att spela den amerikanska mördaren H. H. Holmes.

”CONQUEST”

”Conquest” är den för närvarande kanske mest mystiska filmen på listan. Tyvärr finns det inte så mycket information om filmen än, men det är svårt att föreställa sig DiCaprio i något som inte blir succé. Manusförfattaren för filmen Mark L. Smith, har i alla fall tidigare varit med i filmer som The Revenant, Vacancy och Overlord.

”FILMATISERING AV WALTER ISSACSON’S LEONARDO DA VINCI-BIOGRAFI”

Det känns nästan oundvikligt att Leonardo DiCaprio en dag inte skulle spela som Leonardo da Vinci någon gång. Den här filmen skrivs av manusförfattaren John Logan, tidigare bakom filmer som ”Skyfall”, ”Alien: Covenant”, ”Spectre”, ”Hugo”, ”Sweeney Todd”, ”Aviator”, och ”Gladiator”.

”THE CROWDED ROOM”

I ”The Crowded Room” kommer Leonardo DiCaprio att spela brottsingen Billy Milligan. Enligt IMDB handlar filmen om den sanna historien om en man som ”utvecklade tjugofyra personligheter under sin fruktansvärda barndom.

”THE BLACK HAND”

En annan film som är på gång är ”Black Hand”, från ”Captain Phillips” manusförfattare, Stephan Talty. Enligt den officiella beskrivningen söker polisansvarig Joe Petrosino rättvisa mot ett hänsynslöst italiensk-amerikanskt gäng i New York. Berättelsen kommer från boken med samma namn, som också skrevs av Stephen Talty.

”SATORI” (OBEKRÄFTAT)

I den här filmen kommer DiCaprio att spela en mördare i Japan under andra världskriget, på uppdrag att döda en kommissionär från Sovjetunionen .

”KILLERS OF THE FLOWER MOON”

Innan DiCaprio och Scorsese släpper ”The Devil in the White City” kommer de faktiskt pressa in en annan film som heter ”Killers of the Flower Moon”. Det är inte bekräftat vilken karaktär DiCaprio kommer spela i nuläget, men historien handlar om indianstammen Osage och en rad mord på 1920-talet.

”ROOSEVELT”

Sist men inte minst kommer en film vid namn ”Roosevelt”. Här kommer Scorcese och DiCaprio återigen jobba ihop för att skapa en biografisk dramafilm om den amerikanska före detta presidenten Theodore Roosevelt.Dela på Facebook
Tweeta