10 julklappar du faktiskt vill ha

Julklappsångest? Lugn, bara lugn. Kingredaktionen handplockar årets 10 snyggaste julklappar under 5 000 kronor som garanterar en till lika delar stilfull och fröjdefull jul.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-12-20 13:30  |  Lästid: 4 minuter

Andreas Weinås/Stilredaktör

1. Belgian Shoes loafers

10 julklappar du faktiskt vill ha

Ett par nätta loafers kanske inte är det första man tänker på så här inför julen, men Belgian Shoes karakteristiska modell Mr Casual är perfekt för att strosa runt i hemmet under ledigheten. Skorna sys för hand i Belgien med en mockasinkonstruktion och sitter rent ut sagt som handen i handsken.
4 500 kr.

2. Manolo x Ströms flanellbyxa

10 julklappar du faktiskt vill ha

Stilsajten Manolo (där jag är redaktör) har tillsammans med Ströms Man & Woman flera säsonger i rad tagit fram en elegant byxmodell med lite högre livhöjd, rymligare lårvidd, enkelt frontveck och side adjusters. Byxan finns i bomull, manchester och inte minst flanell från Vitale Barberis Canonico.
1 999 kr.

3. Barons tote bag 

10 julklappar du faktiskt vill ha

Nyligen lanserade det svenska varumärket Baron en serie av väskor i svart mocka med matchande skinndetaljer. En form av ton-i-ton-tänk som jag tycker känns extra intressant om man vill avdramatisera den formella kostymen och fortfarande ha ett elegant förvaringsalternativ för laptop och dokument.
4 000 kr.

4. Shirtonomys kashmirskjorta

10 julklappar du faktiskt vill ha

Den utmärkta svenska skjorttillverkaren Shirtonomy specialiserar sig på måttsydda skjortor till rimliga priser och lanserade under hösten en ny, exklusiv serie av tyger med inslag av kashmir. Det ger en fantastisk känsla mot huden och produceras helt efter kundens mått och önskemål. En perfekt julklapp.
1 399 kr.

5. Marc-Antoine Barrois parfym

10 julklappar du faktiskt vill ha

Det här är en av de absolut trevligaste dofterna på länge: B683 från den fantastiska parfymören Marc-Antoine Barrois. Med en varm, elegant och inte minst charmig trädoft med noter av kryddor och läder är det en perfekt eau de parfume för kvällens aktiviteter.
1 450 kr.

Rasmus Blom/Redaktör

1. Sjöstrands espressomaskin

10 julklappar du faktiskt vill ha

Den här trevliga espressomaskinen från Sjöstrands ligger väldigt högt upp på min önskelista. Sjöstrands grundades på Ingarö i Stockholms skärgård och gör snygga kaffemaskiner och miljövänliga kapslar. Maskinen finns bland annat i inredningsbutiken Artilleriet i Göteborg där man kan hitta en lång rad andra julklappar.
2 495 kr.

2. The Hoxtons hotellrum

10 julklappar du faktiskt vill ha

Två gånger inför det här numret har jag bott på The Hoxton: först i London för en intervju med Tove Lo, sedan i New York för en artikel om Brooklyn Brewery. Det förstnämnda är originalet och ligger i Shoreditch, det andra är helt nybyggt och ligger i Williamsburg. Jag kan varmt rekommendera det senare. Trivsamt och lagom trendigt.
2 300 kr.

3. Louis Vuittons parfym

10 julklappar du faktiskt vill ha

2018 var året då Louis Vuitton lanserade parfymer för män. Vi på redaktionen begav oss till LV-butiken i Stockholm för att sniffa oss igenom de fem dofterna, och där började vi likt krigsherrar dela upp parfymerna mellan oss (vi kan inte dofta samma). Mitt val föll
på Au Hasard. Den doftar kardemumma och får mig att känna mig förmögen.
2 215 kr.

4. Lizzy Goodmans rockbok

10 julklappar du faktiskt vill ha

I somras lät vi olika skribenter vi gillar tipsa om böcker i King. Fredrik Strage tipsade om boken ovan av Lizzy Goodman, Meet Me in the Bathroom. Ett mycket bra tips, skulle det visa sig! Boken beskriver New Yorks rockvåg i början av nollnolltalet med band som The Strokes och The Yeah Yeah Yeahs. 640 sidor skvaller och dekadenta anekdoter.
215 kr.

5. Tiger of Swedens skepparkavaj

10 julklappar du faktiskt vill ha

Tiger of Sweden har under året ägnat sig åt att återuppfinna sig själva – med den äran. Christoffer Lundman, närmast från Acne Studios och Tom Ford, har axlat rollen som kreativ chef, butikerna är nyrenoverade, loggan är uppdaterad och looken är lyxigare. Jag tycker väldigt mycket om den nya skeppar­kavajen.
4 999 kr.

Läs också:

Dela på Facebook
Tweeta