10 sköna vårtecken från Lacostes SS19-kollektion

I vår fortsätter Lacoste sin historiska resa mot att sudda ut gränsen mellan sport och mode ännu mer än tidigare. King väljer ut favoriterna från våren och sommarens lookbook.

| Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-02-15 12:15  |  Lästid: 2 minuter

Man kan lätt argumentera för att det gått ett tag sen det anrika sportmärket Lacoste gjorde debut. Historien går så långt bakåt som 1927 när Robert George, kompis till tennisesset René ”Le Crocodile” Lacoste, ritade en krokodil som Lacoste lät brodera på bröstfickan till den kavaj han brukade bära på tennisplanen.

Sex år senare lanserade den vita sportens mästare en kollektion egendesignade pikétröjor med samma krokodil på bröstet. Tröjorna blev startskottet för inte bara modeimperiet Lacoste och en av 1980-talets mest omtalade och klädmässigt mest eftertraktade logotyper, utan även fenomenet sportkläder som mode.

Idag är det utan tvekan världens mest kopierade kräldjur. Nu finns en ny och spännande vårkollektion i butik, med ett tydligare fokus på stil än kön där män och kvinnor bär samma kläder i lookbooken.

I kollektionen syns framför allt den klassiska pikétröjan som uppdaterats i sin form. Modellerna för våren är kraftigt oversizade och bärs i vissa fall som en slags långskjorta eller klänning. Looken är starkt inspirerad av streetwear från mitten av 1990-talet. Pikétröjan har genomgått förändringar tidigare, men då främst när det gäller färger, storlek på den broderade krokodil-logotypen och material. 

Här är några av våra favoritlooks: 


Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-02-15 12:19