15 julklappar du faktiskt vill ha

Julklappsångest? Lugn, bara lugn. Kingredaktionen handplockar årets 15 snyggaste julklappar under 5 000 kronor som garanterar en till lika delar stilfull och fröjdefull jul.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-12-17 08:44  |  Lästid: 5 minuter

Claes Juhlin/Chefredaktör

1. Michael Ovitz självbiografi

15 julklappar du faktiskt vill ha

Årets mest efterlängtade bok är den om – och av – före detta superagenten, konstsamlaren och investeraren Michael Ovitz. Ovitz grundade agenturen CAA, Creative Artist Agency, och kom att representera i princip varje superstjärna i hela filmindustrin. Detta gjorde Ovitz till den såväl mest inflytelserike som hatade mannen i Hollywood.
249 kr.

2. Charvets tofflor

15 julklappar du faktiskt vill ha

Om du bor i koja eller slott är oväsentligt, tofflorna från legendariska franska lyxmärket Charvet tar ditt hemmamys till en ny nivå. Handsydda i mjukaste tänkbara mocka är de dessutom lika bekväma som stilfulla. Matchas med fördel till en minst lika elegant pyjamas i flanell och en självmant arbetsbefriad tillvaro.
3 000 kr.

3. Frédéric Malles doft

15 julklappar du faktiskt vill ha

New York-baserade fransosen Frédéric Malle gör i min mening världens mest behagliga dofter för såväl damer som herrar. En av dofthusets klassiker är Vetiver Extraordinaire, framtagen av supernäsan Domi­nique Ropion. Här blandas noter av orientaliskt trä med bergamott och, som namnet antyder, gräset vetiver.
1 999 kr.

4. Loro Pianas halsduk

15 julklappar du faktiskt vill ha

Om jag bara får välja ett mjukt paket så blir det denna kashmirhalsduk från Loro Piana. Lyxigare – och dyrare – än så här blir det knappast för en stickad accessoar, men så förtjänar ens hals bara det bästa i kylan. I och med att en halsduk dessutom hamnar i naturligt blickfång så kamouflerar den vilken medioker överrock som helst.
4 300 kr.

5. Valextras korthållare

15 julklappar du faktiskt vill ha

Av någon anledning har 2018 varit det ­första året under hela mitt liv då jag saknat ett traditionellt visitkort. Faktum är att det funnits tillfällen då personer tittat på mig som om jag vore på flykt från en anstalt när jag sagt att jag inte har något kort. Det stiligaste hade varit att ha ett gäng nedkörda i en hållare från italienska Valextras.
2 799 kr.

Joel Ågren/Redaktionschef

1. Sonys brusreducerande lurar

15 julklappar du faktiskt vill ha

Det finns ett före och ett efter brusreducerande hörlurar. Att sätta sig på en långflight utan ett par fulladdade over ear-lurar ter sig allt mer otänkbart ju äldre och mer ljudkänslig jag blir. En till synes enhällig kritikerkår hyllar Sonys nya skrytlurar WH-1000XM3 som världsbäst i kategorin, vilket onekligen väcker ett visst habegär.
3 990 kr.

2. Stockholms Bränneris gin

15 julklappar du faktiskt vill ha

Få saker gör julhelgen med familjen mer hanterbar än en flaska eklagrad gin. Mikro­destilleriet Stockholm Bränneris Oak gin, producerad i en gammal Jaguarverkstad på Södermalm i hufvudstaden, är en finfin konnässörgin med tydliga inslag av långpeppar och apelsin. Bara produktdesignen i sig motiverar en hedersplats under granen.
397 kr. 

3. Tiger of Swedens känga

15 julklappar du faktiskt vill ha

Om jag bara fick bära en outfit i resten av livet så skulle den med största sannolikhet utgöras av följande: svarta jeans, svart skjorta, svart rock och svarta boots. Tråkigt, säger ni. Tidlöst, säger jag. Tiger of Swedens chelsea boot Bonnist kan mycket väl bli den livslånga följeslagare jag letat efter.
3 200 kr.

4. Teklas sängkläder

15 julklappar du faktiskt vill ha

Som man bäddar får man ligga. Och i pås­lakan i 100 procent linne från Köpenhamns­baserade Tekla ligger man både bekvämt och snyggt. Märket, grundat 2016 av före detta Acne Studios-chefen Charlie Hedin, gör moderiktiga sängtextilier i linne och finkammad bomull i naturnära nyanser.
Från 1 295 kr.

5. CDLP:s premiumkalsonger

15 julklappar du faktiskt vill ha

Mitt viktigaste nyårslöfte inför nästa år är att ersätta samtliga av mina sladdriga, logotypprydda underkläder med högkvalitativa, svarta boxerbriefs i minimalistisk design. Svenska CDLP gör övergången föredömligt enkel. Kalsongerna säljs även i 9-pack, för mer välbeställda julklappsjagare.
699 kr (3-pack).

Joakim Kullmer/Art Director

1. Menus sopborste

15 julklappar du faktiskt vill ha

Vad gör man när man tappat ut den rivna parmesanen på köksgolvet? Dammsugaren känns inte helt rätt. Vad Jan Kochański tänkte när han designade den här sopborsten vet jag inte men det kan ha varit riven parmesan. Häng den snyggt på väggen eller insidan av städskåpet så slipper du fundera nästa gång du snavar över köksmattan.
600 kr.

2. Assoulines Ibizabok

15 julklappar du faktiskt vill ha

När januaristormen viner runt knuten vill i alla fall inte jag någonting annat än att kura ihop mig framför brasan, dricka rom och bläddra i böcker som tar mig någon annanstans. Den här skitsnygga Assoulineboken tar dig till Maya Boyds Ibiza tillsammans med andra hippies, artister, designers och festsugna.
600 kr.

3. Acne Studios mössa

15 julklappar du faktiskt vill ha

Måste du ta dig ut i vinterrusket vill du såklart gömma huvudet i nånting varmt, gosigt och snyggt. För många mössor kan man inte ha, och en samling utan denna Acne Studios-mössa känns inte komplett. Finns i regnbågens alla färger, men ängslig som jag är väljer jag en svart.
1 800 kr.

 

4. No. Ones sneakers

15 julklappar du faktiskt vill ha

Dyrt och snyggt. Ofta går dessa ord hand i hand, och så också denna gång. Venice-baserade No. One gör exklusiva sneakers för hand. Då och då släpps limiterade upplagor men skorna nedan tillhör basutbudet och heter Charie – Tuscan Veg Tan. Önska er dessa av en välbeställd släkting och möt våren med nykittade fötter.
5000 kr.

Andreas Weinås/Stilredaktör

Marc-Antoine Barrois parfym

15 julklappar du faktiskt vill ha

Det här är en av de absolut trevligaste dofterna på länge: B683 från den fantastiska parfymören Marc-Antoine Barrois. Med en varm, elegant och inte minst charmig trädoft med noter av kryddor och läder är det en perfekt eau de parfume för kvällens aktiviteter.
1 450 kr.

Dela på Facebook
Tweeta