3 favoriter från designsamarbetet mellan Smarteyes och Oscar Jacobson

Oscar-jacobson-smarteyes-designsamarbete-2020

Nu lanserar Smarteyes ett designsamarbete tillsammans med Oscar Jacobson. En glasögonkollektion där fokus ligger på tidlös estetik och högklassig, modern svensk design.

tobiassikstrom  |  Publicerad 2020-03-18 14:24  |  Lästid: < 1 minuter

Glasögonkollektionen består av 8 modeller i olika storlekar och färgställningar. Bågarnas design innehåller detaljer som metallskalmar formade som Chenillenålen som klassiskt används inom skrädderi, en hommage till Oscar Jacobsons anrika skrädderihistoria. Skalmtopparna i acetat pryds av en knapphålsformad metalldetalj. Acetatbågarna har stiligt svarvade skalmar och kraftigt polerade kanter för att framhäva den höga kvalitén på hantverket.

”Att kunna förena modern, svenskt herrdesign som Oscar Jacobson står för tillsammans med den kvalitet och kunskap som Smarteyes besitter när det gäller glasögon och produktion, har vi skapat en kollektion vi är stolta över. Det är väldigt roligt att få vara det första varumärket Smarteyes arbetar med för ett designsamarbete och genom att lyfta det skandinaviska modearvet har vi tagit fram en kollektion med hög modegrad, som håller i längdensäger Mats Pettersson, kreativ chef på Oscar Jacobson.

Tre favoriter från kollektionen

Glasögonkollektionen finns ute nu i samtliga Smarteyes-butiker. Pris på bågarna är 1500 kr, inklusive glas med styrka från 2000 kr. Kolla in samtliga modeller här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-03-18 16:13