3 pikétröjor att rocka i helgen & resten av sommaren

Det känns som att våren äntligen är här för att stanna efter en minst sagt trög start. Pikétröjan är utan tvekan ett nyckelplagg för våren och framförallt sommaren där vi i dagens artikel har valt ut tre favoriter att hålla extra koll på.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-04-20 13:10  |  Lästid: 2 minuter

Den traditionella pikétröjan kan i många avseende anses aningen gubbig. Givetvis beror det helt på hur den väljs att matchas och i vilken sammanhang den används. Bärs den på golfbanan till ett par välsittande chinos är den helt klart i sitt rätta element.

Däremot har vi i dagens artikel valt att fokusera på den mindre traditionella pikétröjan som inte nödvändigtvis kommer i sitt typiska pikétyg och sin typiska krage. Den har i stället en krage som mer liknar den på en skjorta. Materialet skiljer sig inte alltid märkbart men vanligtvis påminner tyget mer om skjortans eller den klassiska t-shirtens.

Denna typ av pikétröja kan med enkelhet bäras under en kavaj eller kostym som ett komplement till skjortan för en ledigare och mer avslappnad framtoning.

Berg & Berg

Inför våren lanserar Berg & Berg en ypperlig hybrid mellan piké och skjorta med en otroligt smakfull krage. Pikén kan med enkelhet bäras under kavaj fördelaktigt med kragen utanpå kavajslagen. För ledigare dagar gör sig pikén ypperligt till ljust tvättade jeans och krispigt vita sneakers.

Ni hittar pikén här.

3 pikétröjor att rocka i helgen & resten av sommaren

Sunspel

Den vita pikén är alltid oerhört användbar oavsett tillfälle. Vår personliga favorit kommer från Sunspel i modell ”Riviera” som bland annat burits av Daniel Craig i rollen som James Bond i Casino Royale. En svårslagen look som vi gärna eftersträvar.

Ni hittar pikén här.

3 pikétröjor att rocka i helgen & resten av sommaren

MAN 1924

Sist ut har vi den gråa pikén med en krage som påminner om en klassisk cutaway. Det spanska varumärket MAN 1924 ligger verkligen i framkant när det kommer till soft tailoring där tvättade linnekvalitéer och bomullsjersey är återkommande material för vår och sommaren. Perfekt att rocka under den beigea bomullskostymen för sommarfesten!

Ni hittar pikén här.

3 pikétröjor att rocka i helgen & resten av sommaren
Dela på Facebook
Tweeta