Philip: 3 stilsäkra konton att följa på Instagram

Här är tre herrar jag inspireras av.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-10-20 10:02  |  Lästid: 2 minuter

I början av sommaren skrev jag en artikel om tre personer att inspireras av på instagram som fick bra respons av er läsare. Därför tänkte vi följa upp artikeln med ytterligare tre välklädda män att inspireras av i höst när inspirationen tryter.

Instagram är verkligen ett bra verktyg när det kommer till att hitta inspiration oavsett om ändamålet är stil, mat, livsstil eller resor. Den dagliga inspirationen med Instagram kanske inte alla gånger är bra då man matas med intryck i sitt flöde varje dag. Däremot har tillgängligheten vad gäller manligt mode verkligen ökat och gjort fler män intresserade och mer kunniga inom ämnet vilket verkligen känns positivt. I flödet kan det räcka med att följa ett antal konton för den dagliga inspirationen då det lätt kan bli väl många och helt enkelt för mycket av det goda(pratar om egen erfarenhet).

Här är tre herrarna att inspireras av inför helgen:


@Justusf_hansen

En av de absolut främsta och största profilen inom manliga influencers är tyska Justusf Hansen som närmar sig 300tusen följare. Vad jag uppskattar i Justusfs konto är mångsidigheten och den stora variationen i klädseln där både en formell och avslappnad klädsel visas upp. I flödet är det lika självklart att se Justusf i jeans och skjorta som i en skräddad kostym med slips, något alla män kan relatera till oavsett tillfälle och tidpunkt.

@Permanentstylelondon


Kontot Permanentstylelondon som drivs av britten Simon Crompton och är ett av dem ledande kontona när det kommer till det skräddade herrmodet med fokus på detaljer och skräddarkonst. Simon driver även en hemsida men samma namn som instagramkonton där han gör djupdykande artiklar med fokus på konfektion från de bästa skräddarna i världen. Ypperlig inspiration i kombination med att ständigt fylla kunskapsluckor om den manliga herrkonfektionsvärlden.

@cazjl

A post shared by @cazjl on


Ett av mina personliga favoritkonton är @Cazjl. En beskrivning om personen bakom kontot kan jag tyvärr inte förmedla då ingen information finns att hitta vilket nästan gör kontot ännu mer spännande då fokus läggs på kläder som bärs på bilderna. Till största del fokuserar kontot på en mer avslappnad och välsittande klädsel med mycket fokus på workwear-plagg. Jeans och chinos tillsammans med läder- och mockaskor är en återkommande kombination som matchas med overshirts, cardigans och lediga kavajer. För mig den perfekta helginspirationen!

Dela på Facebook
Tweeta