4 frågor om vårmode till H&M:s designchef

The Weeknd har valt ut plaggen i H&M:s vårkollektion Spring Icons Selected. Andreas Löwenstam, design chef för H&M:s herrsortiment, berättar för King om kollektionen.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-02-15 08:00  |  Lästid: 2 minuter

Kollektionen beskrivs som en blandning av street-inspirerande passformer och klassiskt skräddade nyckelplagg. King ställde fyra snabba frågor till Andreas om den nya kollektionen: 

 

Varför blev det just The Weekend i kampanjen?

– The Weeknd låg högt upp på vår önskelista, då vi kände att det var dags för ett samarbete med en stilsäker artist då mode och musik just nu är väldigt sammankopplade och influeras så starkt av varandra.
Vi är otroligt tacksamma för att vi kunde ro iland ett samarbete med honom.

 

Vilka trender ser du i vår?

– Vi tror på en väldigt kreativ vår med tydligt synbara produkter, där vi killar kommer att vilja bära mer färg och mer mönster. Det är plagg med tydlig inspiration från 90’talet samt retrosport-detaljer som också att dyka upp under våren. Vi på H&M herr känner fortsatt väldigt mycket för denim, där man antingen väljer att bära det monokromt med denim topp till tå eller som ett självklart komplement till säsongens samtliga trender. Till sist så måste jag nämna uniformstrenden som känns större än på länge och där säsongens nyckelplagg har blivit uppdaterade med tydliga uniformsdetaljer samt färger.

4 frågor om vårmode till H&M:s designchef

Hur skulle du beskriva kollektionen?

– Spring Icons Selected by The Weekend har en tydlig urban avsändare där färgskalan går i svart, bruten vit, uniformsgrönt samt beige. Vi har jobbat med The Weeknds XO logga samt tagit fram produkter som känns väldigt relevant till säsongens rådande mode och som stämmer överens med The Weeknds egen personliga stil.

Vilka plagg ser du som ett måste i vårgarderoben?

– Vi jobbar alltid med att säkerställa säsongens modemåsten och vi fortsätter att identifiera säsongens viktigaste nyckelplagg där bomberjackan, rocken, hoodien, svettisen och skräddade uddabyxor samt den klassiska 5-fickan i denim fortsatt känns högst relevant. Vad som uppdaterar dessa herrklassiker är kvalitet, passform samt olika tryck och mönster. Under våren kommer vi att se en hel del plagg som är tydligt dekorerade med allt ifrån plagg med applikationer till färgglada och dekorativa all-over mönster. 

Se fler bilder från kollektionen här. 


Dela på Facebook
Tweeta