4 godbitar från Tretorns vår- och sommarkollektion

Beiga sneakers från Tretorn och modell med grön jacka.

Tidlös design, unisex och hållbarhetsfokus är väderstrecken för Tretorns vår- och sommarkollektion 2019. Se bilderna här.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-05-15 12:05  |  Lästid: 3 minuter

Svenska Tretorn har med sitt underskattade utbud av fritidsskor förtjänat en given plats i sportmodets hall of fame. Varumärket grundades 1891 och specialiserade sig tidigt på ett sortiment som baserade sig på en ingrediens som inte förrän nästan hundra år senare slog stort på den internationella modescenen i Paris och London – nämligen gummi. I Tretorns fall handlade det först om däck och tennisbollar – och företaget är än i dag Europas tredje största tillverkare av tennisbollar.

Tretorns för evigt största poster boy Björn Borg i den klassiska skomodellen Nylite. //Foto: Tretorn

Störst framgång nådde man dock med sina stövlar, till exempel bästsäljarklassikern Sarek från 1972, och sina epokgörande vita sneakers som blev mäkta framgångsrika även på andra sidan Atlanten.
År 2001 köptes Tretorn upp av tyska Puma och den modemässiga uppsvingen på tjugohundratalet har även resulterat i ett antal lyckade samarbeten, bland annat med Acne och IKEA.

Inför våren och sommaren 2019 har företaget bland annat plockat fram ikoniska unisex-sneakers från sitt arkiv, och först ut är Racket från 1961 och Nylite från 1967. Skorna kommer i ett flertal färger samt i ekologisk mocka och läder. Modellernas yttersula är tillverkade i lokalt framställt naturgummi och innersulan är gjord av återvunnet gummi. 

Här är Kings favoriter från Tretorns vår- och sommarkollektion.

Nylite suede

Världens första exklusiva tennissko. Modellen skapade en helt ny kategori för sneakers; vita tenniskor som en accessoar. Skorna användes av Björn Borg i US Open och Wimbledon och lyftes 1980 fram av New York Preppy Handbook som ett måste.

900 kr.

Sphere Seagrass

Regn- och funktionsjacka i kort herrmodell tillverkad i ett extra lätt vävt material. Jackan har en minimalistisk, tidlös och urban design med rena och funktionella detaljer som ser ut att passa lika bra i stan som ute i naturen.

2 500 kr.

Racket Canvas

Sneakern Racket är med sin rejäla tåhätta i gummi och sula i tre lager ursprungligen framtagen för professionella tennisbanor. Den klassiska sneakern är tillverkad med en yttersula i 30 % naturligt gummi och en ny sulkonstruktion i återvunnet gummi.
750 kr.

Wings Seagrass

En tidlös klassiker i Tretorns sortiment som hållit generation efter generation snygga och torra om fötterna sedan 60-talet. Stövlarna är handgjorda i naturgummi och ska komma i en bekväm, lättburen och uppdaterad passform.
600 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-15 13:08