4 par skor alla män bör äga

Fyra klassiska och ikoniska skomodeller alla män bör äga, enligt Kingredaktionen

Redaktionen  |  Publicerad 2017-10-24 07:00  |  Lästid: 3 minuter

En gedigen skogarderob är inget man bygger ihop på en eftermiddag. Det kräver både omtanke och noggrannhet men också några extra kronor till övers på bankkontot, då skor av bra kvalitet sällan är billiga.

Givetvis kan en mans skogarderob se ut på många olika sätt beroende på jobbsituation, smak, tycke och personlig stil. Bär man sällan kostym eller plagg av mer formell karaktär behöver nödvändigtvis inte utbudet av formella skor vara lika stort som för den som ofta eller alltid bär kostym i jobbet.

Idag är hypen kring sneakers större än någonsin vilket gjort att fler föredrar att ha unika eller limiterade sneakers än klassiska och tidlösa läderskor. Med det sagt har vi i denna artikel valt att fokusera på fyra klassiska och ikoniska skomodeller som vi anser att alla män gör rätt i att äga.

Oxfordskon – Loake

Philip: 4 par skor alla män bör äga

Den svarta oxfordskon är ett måste i varje mans garderob och är av alla formella läderskor den mest klassiska och mångsidiga. Oavsett om skon skall bäras till jobbkostymen, bröllopet eller begravningen är en svart Oxfordsko alltid ett ypperligt val. Oxfordskon kännetecknas av sin släta ovansida, sömnad över tåparti och slutna snörning.

Ni hittar skon här.

Tennissneakern – CQP

Philip: 4 par skor alla män bör äga

Som tidigare nämnt finns det ett otroligt utbud av sneakers, i mängder med utförande, vissa mer lättburna än andra. Eftersom vi endast fokuserar på totalt fyra modeller i artikeln har vi valt en personlig favorit med ett otroligt brett användningsområde. Den minimalistiska tennissneakern från svenska CQP heter Raquet och kommer i ett vitt utförande utav italienskt kalvskinn. Med tanke på sin höga kvalité och framförallt avskalade design kan sneakern bäras som ett komplement till både loafern och oxfordskon.

Ni hittar skon här.

Penny loafern – Crockett & Jones

Philip: 4 par skor alla män bör äga

Brittiska Crockett & Jones har tillverkat läder- och mockaskor i Northampton i över 100 år av bästa tänkbara kvalité. Vi har därför valt ut en av varumärkets mest klassiska penny loafers i mörkbrun mocka men rundad tå. Modellen kan bäras många månader om året men undantag under dem kallaste vintermånaderna. Loafern kan enkelt matchas med kostym men gör sig minst lika bra till ett par jeans, chinos eller manchesterbyxor för ledigare tillfällen.

Ni hittar skon här.

Kängan – Carmina

Philip: 4 par skor alla män bör äga

Spanska Carmina levererar för hösten en ypperlig känga med ett otroligt brett användningsområde. Det svåra momentet när det kommer till kängor är att dem ofta blir aningen klumpiga på grund av sin grova sula och läst. Carminas Jumper boot är utrustad med en grövre sula men har samtidigt ett nätt tåparti som möjliggör att kängan utan problem kan bäras till kostym eller underdel av formell karaktär.

Ni hittar kängan här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-19 17:08