Philip: 4 skjortor som inte längre kostar skjortan

Sugen på en ny skjorta? Här är mina fyra bästa alternativ.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-08-22 09:47  |  Lästid: 2 minuter

De flesta återförsäljarna har klappat igen reasäsongen för denna gång men än finns det utrymme att krama ur det sista ur kollektionerna från sommaren. Den generella bilden är ofta att de plagg som hamnar på reahyllan är plagg som egentligen ingen vill ha, något jag verkligen inte håller med om. Givetvis bör man inte lägga allt sitt krut på att handla endast på rean men ofta är det enkelt att både hitta plagg som sticker ut eller kan komplettera din basgarderob.

Skjortan är ett plagg som verkligen behöver kompletteras och bytas ut oftare än många andra plagg då den bärs närmst kroppen och slits hårdare än exempelvis en kavaj eller tröja. Att investera i kvalité är alltid bättre än kvantitet och framförallt i ett plagg som slits extra mycket vid frekvent användande.

Gant

Philip: 4 skjortor som inte längre kostar skjortan

Den klassiska ljusblåa oxfordskjortan är inte alltid lätt att hitta till ett förmånligare pris, därför när möjligheten väl ges bör den alltid prioriteras i inköpslistan. Med sin typiska grövre bomullskvalité är oxfordskjortan ett ypperligt alternativ att bära oavsett säsong. Under den grövre kavajen för hösten eller under en stickad tröja tillsammans med den klassiska ullrocken de kallare vinterdagarna.

Ni hittar skjortan här.

Très Bien

Philip: 4 skjortor som inte längre kostar skjortan

Ett ledigare skjortalternativ från Trés Bien i en tvättad grå kulör. Modellen kommer i ett rakt avslut som möjliggör att skjortan med enkelhet kan bäras öppen tillsammans med en t-shirt eller tunnare tröja för hösten.

Ni hittar skjortan här.

Oscar Jacobson

Philip: 4 skjortor som inte längre kostar skjortan

Mycket stilren ljusblårandig skjorta från Oscar Jacobson med ett otroligt brett användningsområde. Den aningen högre buttondown kragen gör att skjortan utan problem kan bäras med slips till kostymen men likväl till ett par jeans och tröja alternativt kavaj. En randig skjorta är ett enkelt sätt att förhöja en övrig avskalad och enkel klädsel.

Ni hittar skjortan här.

Comme des Garçons?

Philip: 4 skjortor som inte längre kostar skjortan

Den ljusgula skjortan är ett ypperligt tillskott att investera i under sensommaren, framförallt om man som mig försökt pressa lite extra under sommaren för att behålla lite färg även framåt hösten. Japanska Comme des Garcons är experter på att tillverka extravaganta plagg, alltid med en eller flera unika detaljer som får varje plagg att känns både unikt och spännande.

Ni hittar skjortan här.Dela på Facebook
Tweeta