”438 dagar”: Här är första bilderna från filmen

Inspelningarna är igång. Här är första bilderna på Gustaf Skarsgård och Matias Varela som Martin Schibbye och Johan Persson.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-06-29 10:28  |  Lästid: 2 minuter

Filmen ”438 dagar” är baserad på boken med samma namn, i vilken journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson beskriver sin tid i fångenskap i Etiopien under 2011. Under ett uppdrag i den konfliktdrabbade regionen Ogaden fängslades de och dömdes till 11 års fängelse för terrorism, men släpptes efter 438 dagar.

Martin Schibbye och Johan Persson. Foto: Laika Film & Television AB
Gustaf Skarsgård och Matias Varela som Martin Schibbye och Johan Persson. Foto: Charlie Sperring, Miso Film

– Jag är stolt att vara med och berätta en historia som verkligen bör berättas. Där det finns ett patos. Det är två personer som velat göra nånting som är större än deras eget ego. Att få göra detta tillsammans med Gustaf som jag känt i 25 år är jättehäftigt, säger Matias Varela i ett pressmeddelande.

Filmmakarna säger att de i filmen har flyttat fokus från storpolitiken till att handla om vänskap kärlek och mod.
– Det är fantastiskt att få jobba med Matias. Vi får mycket gratis av 25 års vänskap. Vi har gått igenom mycket ihop. Det är en otrolig styrka, säger Gustaf Skarsgård, som spelar Martin Schibbye.

 

Foto: Charlie Sperring, Miso Film
Foto: Charlie Sperring, Miso Film
Foto: Charlie Sperring, Miso Film
Foto: Charlie Sperring, Miso Film
Foto: Charlie Sperring, Miso Film

Regisserar gör Jesper Ganslandt, som tidigare gjort filmer som ”Farväl Falkenberg”, ”Apan” och ”Jimmie”. Manus är skrivet av Peter Birro (”Hammarkullen”, ”Upp till kamp” och ”Monica Z”). 

Bilderna är tagna i Sydafrika, där filmen spelas in. Premiären sker under hösten 2019.

Läs mer: 

Dela på Facebook
Tweeta