5 klockklassiker i ny tappning

Klockor med twist!

Andreas Weinås  |  Publicerad 2023-10-26 16:09  |  Lästid: 3 minuter

1. Rolex Daytona ref. 126529LN

I samband med 100-årsjubileet av racingtävlingen Le Mans lanserade Rolex som officiell partner en minst sagt överraskande nyhet. 60-årsjubilaren Daytona presenterades i en helt ny version med svart urtavla och vita kronografregister samt subtila referenser till de klassiska Paul Newman-urtavlorna från 60- och 70-talet. Klockan, med boett och oysterlänk i vitguld, har även försetts med safirglasbak-sida och nytt 4132-verk.

51 400 dollar (svenskt listpris saknas).

2. Omega, Ploprof 1200M

I somras firade Omega 75-årsjubileum av modellserien Seamaster som, tillsammans med Speedmaster, får ses som
ryggraden i företagets utbud. Inte mindre än 11 olika modeller i serien fick en jubileumsversion av blå urtavlor, skiftande i nyans beroende på vilket djup klockans vattentäthet var anpassad för. Vi väljer att fokusera på den ikoniska dykarklockan Ploprof som gjorde comeback i ett retrodoftande utförande. Tillbaka är den så kallade monoblock-konstruktionen som innebär att klockans boett är producerad i ett stycke, likt originalet från 1970-talet. Nytt för modellen är också användandet av det egna O-mega Steel som tidigare var begränsat till modellen Ultra Deep. 

178 100 kr.

3. Cartier, Crash New Bond Street Platinum

Cartiers kanske mest eftertraktade modell, Crash, har sitt ursprung i London-filialen 1967. Här skapades några av företagets mest innovativa och hyllade modeller. I år lanserar man för första gången på många år en version av Crash i platina, exklusivt för Londonbutiken på New Bond Street. Med en silverfärgad urtavla, rubinröd krona och grått kalvskinnsband är den nya modellen en trogen hyllning till originalet, med urverket 1917MC.

576 000 kr.

4. Longines, Flagship Heritage Moon Phase

Ur den eleganta serien Flagship från Longines hittar vi senaste versionen Flagship Heritage som försetts med komplikationen månfas. Den här tavel-konfigurationen, med datum som omger månfasindikatorn klockan sex på urtavlan, tillhör några av de mest klassiska och ger en balans och symmetri till klockan. Nya modellen kommer i tre olika utföranden med en stålboett som inhyser auto-matiska kalibern L899.5 med 72 timmars gångreserv.

37 500 kr.

5. Audemars Piguet, Royal Oak Offshore Music Edition

För att fira att modellserien Royal Oak Offshore fyller 30 år lanserade företaget tidigare i år en handfull versioner av den lite bitigare brodern till Gerald Gentas mäster-verk i 37 mm. Vi har valt att fokusera på den limiterade versionen Music Edition som produceras i 250 exemplar. Med en boett i svart keramik och en ur-tavla inspirerad av en equalizer erbjuder man en lekfull hyllningsmodell i bärbar storlek.

37 700 CHF (svenskt listpris saknas).

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-10-26 16:11