6 bevis på att fotbollsspelare (oftast) inte kan klä sig över huvud taget

När fotbollsspelare inte är stylade från topp till tå inför en prisceremoni eller reklamplåtning försöker de efter bästa förmåga klä sig själva. Det är inte alltid det går så bra.

Erik Sedin  |  Publicerad 2019-05-09 15:28  |  Lästid: 4 minuter

Ja, vi vet att det finns undantag som bekräftar regeln. Men långt ifrån alla fotbollsspelare klär sig elegant i tidlös linneskjorta och ett par välsittande chinos, som till exempel Andrea Pirlo eller Oscar Hiljemark. Majoriteten av utövarna ser snarare ut att ha dundrat in på Ullared, rivit ner allt med rätt storlek i shoppingvagnen och dragit sitt American Express-kort med Mbappé-fart i kortläsaren innan de snabbt försvunnit därifrån. In and out operation.

Sedan finns det också en uppsjö spelare som jobbar enligt devisen: dyra kläder är lika med snygga kläder. Visst, det är inte ett modebrott som bara fotbollsspelare gör sig skyldiga till, men det blir extra uppenbart när fickorna är bottenlöst djupa och personligheten inte är riktigt ”är där” för att fylla ut sina dyra påfågelplädar till jackor och byxor.

Vi tog en svängom bland iögonfallande jackor, stora brillor och spexiga jeans – här är 6 bevis på att fotbollsspelare (oftast) inte kan klä sig över huvud taget.

1. Den färglösa Leo Messi

Lionel Messi är vad man i vissa kulturer kallar GOAT, och visst är det befogat – speciellt efter gårdagens uppvisning i Champions League-semifinalen mot Liverpool. Men maken till tråkigare och mer färglös personlighet utanför planen är det svårt att hitta bland fotbollsspelare. Enligt rykten är Ullareds klädavdelning kraftigt inspirerad av Lionel Messis Instagram.

2. Brittiska fotbollsspelare (och deras jeans)

Britterna vet sannerligen hur man klär sig. Med allt från eftertraktade streetwear-märken som Palace till crème de la crème-märken som Burberry finns det något för alla på öarna i väst. Fotbollsspelarna verkar dock inte respektera sitt lands historia som ett av modevärldens mäktigaste och har, som bilderna nedan visar, klätt sig, ska vi säga sådär, i ett par årtionden. Speciellt på underkroppen.

Paul Scholes, Rio Ferdinand, Wayne Rooney och John O’Shea (the lads!) på väg för att stjäla din partners hjärta.

3. Försök till Hiphop-stilen

El-Hadji Diouf verkar ha en garderob lika irrationell som hans spelstil. Vi ska dock medge att paljettbyxorna faktiskt har något.

Det skall inte undermineras när fotbollsspelare faktiskt vågar sticka ut lite. Även om det finns grader i helvetet är detta inte lika illa som Messis stil, men illa är det. Här jobbas det oftast med eftertryck efter devisen ”more is more”.

Ney, detta är inget för dig, Neymar (till vänster).

4. Jersey Shore på slottsbal

Det kan vara en bra idé att köra väst under din kavaj för att addera ytterligare lager av textil och färg när du vill klä upp dig. Du bör dock skippa västen om du planerar att klä dig som Mike ”The Situation” Sorrentino från Jersey Shore. Välj en, käre fotbollspelare.

Före detta Manchester City-spelaren Stephen Ireland gör vad han ska inför castingen av Geordie Shore.
Mario Balotelli med en snygg väst till en, ja alternativ outfit.

5. De som försöker ta tracksuiten till gatan

Vi fotbollsnördar vet att fotbollslag och dess spelare kan prydas av rätt så snygga tracksuits, eller träningsställ som det kallas på svenska. Inte minst Italien, som med hjälp av sportdesigners likt Kappa och Diadora tagit fram ett par snygga varianter. Tyvärr verkar vissa fotbollsspelare tro att man kan hämta inspiration direkt från omklädningsrummet för att sedan ge sig ut på gatorna

Ukrainske anfallaren Andriy Voronin på shoppingrunda iförd en Dolce & Gabana-tracksuit.

Dimitri Payet med ett bomullsställ, modell ”more is more”. Huruvida han har trollskor (hej Christian Olsson!) på fötterna är i nuläget oklart.

6. Fotbollsspelares tro på överdimensionerade glasögon

Här skulle vi kunna drunkna i bilder, men låt os fokusera på några kärnfulla exempel. Fotbollsspelare lägger gärna mycket pengar på accessoarer (likt den obligatoriska Louis Vuitton sko-väskan för många tusen kronor) och självklart ska även den synskadade (eller uppmärksamhetskrävande) kunna flexa på Instagram!

View this post on Instagram

1...2...3

A post shared by a.song17 (@17alexsong) on

Alex Song är en av spelarna som bockar av nästan alla sex punkter på denna lista. Swipe for more!
På bilden poserar Neymar och Dani Alves iförda med ett par saftiga brillor. Vem är den generiska American Dad-farsan längst till vänster? Jodå, det är Lionel Messi. 

Bonus! Undantagen som bekräftar regeln

Vi känner att det är på sin plats att även lyfta fotbollsspelare som faktiskt klär sig med stilfullt eftertryck. För bland många exempel på motsatsen sticker ett fåtal lysande stjärnor ut, som använder sina skyhöga löner och sin digra fritid mellan träningar och matcher för att fila på sin stil.

David Beckham

”Becks” lyckades håva in gener som vi dödliga bara kan drömma om. Artig och vettig som han är väljer han att rama in sin kropp i snyggt mode också. Den modeintresserade britten har tidigare gjort kollektioner med H&M, och samäger även det brittiska märket Kent & Curwen.

Hector Bellerin

Bellerin är inte lika välkänd som David Beckham, men den spanske högerbacken i Arsenal lämnar minst lika stora avtryck i modevärlden. Han missar inte Londons modevecka för något i världen, och pratar öppet om sin kärlek för mode (även om det kommer med många hatiska kommentarer från trångsynta fotbollssupportrar). Vi gillar dig, Hector!

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-09 15:29