7 ölfestivaler du måste besöka innan du dör

Det finns mängder med ölsorter som bara väntar på att bli druckna av dig.

Malin Larsson  |  Publicerad 2016-07-20 08:47  |  Lästid: 3 minuter
7 ölfestivaler du måste besöka innan du dör
Klart du ska boka in en ölfestival redan i år. Foto: Istock

1. International Berlin Beer Festival, Berlin

I år går International Berlin Beer Festival av stapeln för tjugonde året i rad. Med 800 000 besökare från hela världen och 340 bryggeri från 87 länder är festivalen Guinness världsrekordhållare med titeln ”the world’s longest beer garden”.
Om inget annat är festivalen värd ett besök enbart på grund av 20-årsjubileet.

International Berlin Beer Festival fyller Berlins gator den 5-7 augusti i år.

2. Great British Beer Festival, London

Om 144 dagar intar Great British Beer Festival Londons gator. Arrangören ”Campaign for real ales” lovar att 900 ”riktiga ales” kommer finnas på plats tillsammans med cider och perries (cider gjord på päron).Med chans till utbildning, avsmakning och traditionell brittisk underhållning blir festivalen en plats för dig som vill dricka gott och träffa nya människor.

Mellan den 9 och 13 augusti i år hålls den årliga Great British Beer Festival i London.

3. Irish Craft Beer Festival, Dublin

På Irish Craft Beer Festival i Dublin finns fler än 50 irländska bryggerier som tillsammans serverar 200 olika sorters öl. Och tänka sig – ingen av dem är en Guinness. Mellan den 27 och 29 augusti hålls festivalen för att lyfta fram alla mikrobryggerier som finns på ön. Irish Craft Beer Festival är festivalen för dig som längtar efter något annat än en Guinness. 

Irish Craft Beer Festival hålls mellan 27-29 augusti i Dublin i år. 

4. Oktoberfest, München

Att lista ölfestivaler och inte nämna Oktoberfest i München vore en stor skam. Den årliga traditionen går av stapeln den 17 september och når sitt slut den 3 oktober i år. Med 183 år på nacken, cirka sex miljoner besökare varje år och tusentals kopior av festivalen runt om i världen, kan man med säkerhet säga att detta är ölfestivalernas moder. Hit åker du om du gillar öl, öl och åter öl.

Oktoberfesten drar igång den 17 september och håller på till den 3 oktober i år.

5. Belgian Beer Weekend, Bryssel

Varje år under den första helgen i september hålls Belgian Beer Weekend i Bryssel. Arrangörerna National Federation of Belgian Brewers har över 70 bryggerier som medlemmar. Utöver öldrickandet passar även organisationen ”The Knighthood of the Brewers” på att dubba in personer som gjort anmärkningsvärda insatser för den belgiska ölindustrin, till sin riddarorder.

Belgian Beer Weekend äger rum den första helgen i september, alltså den 2-4 september i år.

6. Pint Bokbier Festival, Amsterdam

Pint Bokbier festivalen har sina rötter i det senare 70-talet. 1978 hölls den första Pint Bokbier festivalen på ett litet kafé i Amsterdam. Idag är det en årligt återkommande tradition som hyllar den nederländska ölen. Varje år kommer tusentals turister till Amsterdam för att uppleva över 50 olika ölsorter, som alla är av typen bokbier.
Vid inträde får du ett glas och därefter är det bara att gå mellan stånden och smaka på allt vad festivalen har att erbjuda.

Den ”soon to be” 40 åringen har sitt kalas mellan den 28-30 oktober i år. Kom och fira 38-årsdagen.

7. Kapstaden Festival of Beer, Kapstaden

När någon säger ölfestival är nog inte Sydafrika det första landet du tänker på. Men Kapstaden Festival of Beer är den största ölfestivalen söder om ekvatorn. Med en historia med både nederländskt och engelskt inflytande är det inte konstigt att landet har en stor ölkultur. På festivalen finns omkring 60 bryggerier, både lokala och internationella, som tillsammans serverar över 200 olika ölsorter. Här finns både de riktiga klassikerna och öl som bryggts speciellt för festivalens skull. 

Festivalen kokar i Kapstadens hjärta mellan den 4 och 6 november i år.

 Källa: Ving


Dela på Facebook
Tweeta