Sveriges 10 bästa ölställen – enligt ölfantasterna

Sugen på en riktigt god öl ikväll? Då behöver du inte undra vart du ska. Ölsajten Ratebeer har släppt sin topplista med världens bästa ölställen – där nio svenska barer finns med.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-01-23 08:30  |  Lästid: < 1 minut

När det är fredag och helgkänslan börjar infinna sig brukar man även påminnas om hur gott det faktiskt är med öl. Och nu finns det ännu en anledning att ge sig ut i vintermörkret för en kall på stan. Sverige har nämligen några av världens bästa ölställen, enligt en internationell rankinglista av ölälskare runt om i världen.

Det är sajten Ratebeer som har presenterat sin årliga sammanställning av vad som varit bäst under året inom ölvärlden. På sajten får olika ölfantaster betygsätta ölställen och kommentera var man helst ska gå för att få en fin helkväll i ölets tecken.

Under en veckas tid kommer olika kategorier att presenteras och nu är det klart vilka barer, restauranger och butiker som fick bäst betyg under fjolåret. Nio svenska bryggpubar, restauranger och barer finns med på listan, som alltså bygger på olika Ratebeer-användares betyg under 2018.

Här är Sveriges bästa ölställen enligt rankinglistan:

Restaurang:
Akkurat, Stockholm
Man In The Moon, Stockholm

Bar:
Haket, Göteborg
Brewers Beer Bar Tredje Lång, Göteborg
The Rover, Göteborg
Oliver Twist, Stockholm
Ölrepubliken, Göteborg
3 Små Rum, Göteborg
Malmö Brewing & Taproom, Malmö 

Se hela rankinglistan här.

Dela på Facebook
Tweeta