9 måsten för dig som ska semestra i Stockholm i sommar

Världens vackraste huvudstad bjuder på allt (och lite till) en världsvan och kräsen resenär kan tänkas vilja traktera.

Redaktionen  |  Publicerad 2016-07-26 10:45  |  Lästid: 2 minuter
9 måsten för dig som ska semestra i Stockholm i sommar
Stockholm i våra hjärtan! Foto: Getty

1. Bo – Lydmar Hotel

Femstjärnig lyx är ofta formell och stiff, men inte på avslappnade boutiquehotellet Lydmar. Checka in på ditt personligt och stilfullt inredda rum och glid ner i restaurangen, som snarare är ett vardagsrum.

Lydmar.com

2. Äta – Imouto

Inne på prisbelönta krogen Esperanto ligger den svårslagna omasakebaren Imouto. Sushikockarnas chef’s table har nio platser där det serveras rasande köksunderhållning och ljuvliga munsbitar av internationell klass.

esperantogroup.se

3. Äta – Oaxen

I en gammal industrilokal på Beckholmen ligger Oaxen Krog, en av landets absolut bästa restauranger med två stjärnor i Guide Michelin. Lokala och nordiska råvaror tillagade med traditionella tekniker på modernt vis. Vill du inte smälla hela semesterkassan på en middag ska du satsa på bakfickan Bistro Slip, med enkel men fantastisk nordisk bistromat.

Oaxen.com

4. Äta – Ai Ramen

Är det något man äter i Stockholm just nu så är det förfinad snabbmat. På Ai Ramen handlar det om nudlar – med rejäla råvaror och goda buljonger.

Airamen.se

5. Festa – Strömterrassen

Klubben med stans mäktigaste utsikt håller till på Kungliga Operan. Dansa till r’n’b, hiphop och house medan du håller uppsikt över Slottet och Saltsjön.

Stromterrassen.se

6. Festa – Trädgården

Mellan fundamenten till en vältrafikerad bro i ytterkanten av Södermalm ligger en instängslad liten plätt där en miljard människor tränger ihop sig om sommarnätterna. Ohyggliga köer till trots är Trädgården en sommarklassiker som varit stadig leverantör av god feststämning sedan tidigt 2000-tal. Flera dansgolv och barer, konserter, konst liksom daytime sessions för den som inte vill vänta till kvällen.

Tradgarden.com

7. Shoppa – Biblioteksgatan

Bland butikerna på Stockholms shoppingstråk nummer 1 hittar du Filippa K, Tiger, Cos, Hugo Boss, Burberry och Ralph Lauren. Tjacka en Jaeger-LeCoultre på Nymans Ur och pusta ut på Wienercaféet eller Zink Grill.

Bibliotekstan.se

8. Bada – Långholmen

Vattnet är av tveksam och eventuellt livsfarlig kvalitet och om dagarna är varenda kvadratcentimeter av ön upptagen av badjävlar. Men när krogen stängt ligger ett annat skimmer över Långholmen. Ett nattdopp är obligatoriskt.

Langholmen.com

9. Instagramma – Sandhamn

Sommaridyllen Sandhamn är ett givet stopp för såväl inbitna seglare som landkrabbor. Här finns alltifrån karga klippor och vita stränder till hotell, restauranger och barer. Slå dig ner på Dykarbaren för bästa uppsikt. Här kan du ta ett glas och äta en bra bit mat innan du ger dig ut till sjöss igen.

Sandhamn.comDela på Facebook
Tweeta