A Day’s March storsatsar – öppnar butiker i Stockholm och London

Tom Cehlin  |  Publicerad 2022-10-07 15:01  |  Lästid: 3 minuter

Svenska A Day’s March har blivit en självklar favorit hos många som pålitliga leverantörer av välgjorda basplagg till fina priser, samt roliga samarbeten som med Jan Håfström och Owe Gustafson, känd som illustratören bakom Fem myror är fler än fyra elefanter. Företaget grundades 2014 av Marcus Gårdö, Pelle Lundquist och Stefan Pagréus med idén om att just erbjuda tidlösa herrplagg av hög kvalitet till ett bra pris.

Foto: Mikael Lundblad/A Day’s March.

Nästa år storsatsar man genom att öppna en ny butik på Åsögatan i Stockholm, lansera en butik i Oslo och satsa vidare i Storbritannien med en ny Londonbutik på närmare 300 kvadratmeter. Men inte nog med det, redan i höst öppnar man en stor butik vid Odenplan i Stockholm.

– På Odengatan liksom i vår kommande butik på Åsögatan så satsar vi på att vara i kvarter nära där många kunder bor. Det blir ett sätt att få ihop retail med e-com utan att man behöver ta sig ner på stan, det underlättar vid byten och ger möjlighet till en mer inspirerande köpprocess och bättre service. Jag tycker också att vi tillför något till kvarteret och gör det mer intressant att gå på gatan här. Från början var det små butiker överallt i dessa kvarter. Men på senare år har det blivit mer och mer mäklare och kontor i butikslokalerna. Det känns bra att kunna tillföra något annat och jag hoppas fler följer efter, säger Pelle Lundquist, creative director på A Day’s March.

Foto: Mikael Lundblad/A Day's March.

Den nya butiken är 230 kvadratmeter stor, fördelat på två våningar. Arbetet med att ta fram butiken har tagit nästan ett år under ledning av medgrundare och creative director Pelle Lundquist tillsammans med inredningsarkitekten Daniel Braconier. Bland annat hittas schackrutiga golv i marmor och granit och nya välvda fönster som tagits fram fö att se ut som när fastigheten byggdes 1909.

– Vi har tittat på väldigt många referenser i området – många av fastigheterna är från förra seklets första period – en tid då ingen yta lämnades orörd och en stor omsorg lades på vilka material som användes. Vi har tagit med oss det in i vår process och har översatt det till något som känns nutida men med många taktila inslag och fokus på detaljer, säger inredningsarkitekt Daniel Braconier.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-10-07 15:01