Acne Studios presenterar basketinspirerad höstkollektion

Glad keramik och hållbara material ska rädda hösten.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-05-14 12:27  |  Lästid: 2 minuter

Plusgrader har precis börjat uppmätas i landet lagom till sommaren, men Acne Studios laddar redan för hösten. Företagets senaste släpp är höstkollektionen Face som släpps vid två separata tillfällen. Face är den kollektion som inkluderar plagg som pryds av företagets populära ansiktsmotiv.

Kollektionen består av unisexplagg, skor och accessoarer med referenser till vintage-sportkläder, streetwear från början av 00-talet och utnötta workwear-plagg. Utöver detta har man också tagit fram en limiterad upplaga keramik, som bland annat inkluderar basketbollsmönstrade tekoppar.

Tema för sin höstkollektion handlar om the chosen family: släktskap genom gemensamma värderingar, intressen och kreativitet, meddelar man i ett pressmeddelande. Det svenska klädföretaget har låtit de franska banden Nyokô Bokbaë och Faire tillsammans med konstnärer och miljöaktivister plåtas i en lekfull kampanj av fotografen Roe Ethridge.

Företaget satsar också på att uppdatera materialvalen. Face-kollektionen består till 90 procent av hållbart framtagna material, där exempelvis all bomull är ekologisk och alla väskor är gjorda i återvunnen polyester.

Det första släppet av Acne Studios Face-kollektion finns ute i butik och på acnestudios.com, det andra släppet kommer den 8 juli.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-05-14 12:33