Adam Sandler visar ny, hårdkokt sida i kommande actionthrillern ”Uncut Gems”

Det är dags för hela världens myskomiker att visa att han har mer att ge än snustorra rom-com-skämt och förutsägbara slutscener. I den kommande thrillern "Uncut Gems" växlar Adam Sandler om rejält från sin nisch och verkar bjuda på en betydligt mer hårdhudad roll än vi någonsin tidigare har fått se.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-09-25 14:31  |  Lästid: < 1 minuter

Man kan säga mycket om hur inrutad och rollmässigt identisk komikern Adam Sandler har varit som mysig rom-com-figur i många av sina skådisjobb de senaste decennierna. Nu verkar dock allas vår go to-guy för dramaturgiskt enkelhet och förutsägbara slut-filmer vara på väg att göra upp med sin hårt inpräntade komedistämpel en gång för alla.

I nya dramathrillern Uncut Gems är det dags för ”Sandman” att på riktigt visa för världen att han faktiskt har mer att ge än snustorra rom-com-skämt, och att det även finns en slipad och hårdkokt thriller-skådis redo för näsblödande uppercuts och blodstänkta juveler bakom all humorstoff.

Det första smakprovet för filmen tonar in oss till en rå undre värld av höga skulder, där livet ständigt står på spel och där pressen från farliga personer alltjämt ekar i bakgrunden. Och bara några sekunder in i trailern känns det ganska toksäkert att Sandler äntligen ger sig an en roll långt ifrån vad vi blivit vana vid.

Handlingen utspelar sig i ett av New Yorks diamantdistrikt, där den spelberoende juveleraren Howard Ratner (Adam Sandler), tar chansen att försöka sälja en värdefull ädelsten för att tjäna snabba pengar. Det dröjer dock inte länge innan girigheten tar över och ha snart står i stor skuld till fel folk och tvingas till att handskas med farliga typer som ständigt är efter honom. Allt detta samtidigt som familjelivet där hemma börjar spricka under lögnerna.

View this post on Instagram

Tomorrow ?

A post shared by A24 (@a24) on

För regin står bröderna Josh och Benny Safdie, som förra året slog igenom med thrillersuccén Good Time, med Robert Pattinson i huvudrollen. Utöver Sandler hittar vi även skådespelare i rollistan som Idina Menzel (Frost), Lakeith Stanfield (Get Out) och Pom Klementieff (Avengers).

Än så länge finns inget svenskt premiärdatum för Uncut Gems, som får biopremiär i USA i december.

Se nya trailern här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-25 17:20