Adidas nya sneakers – gjorda av havsplast

Adidas och Parley fortsätter sitt samarbete, Ocean Plastic Program, som jobbar för att stoppa havsföroreningen av plaster. Nu kommer tre nya skomodeller – gjorda av återvunna flaskor.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-05-09 13:53  |  Lästid: 1 minut

Nu har Adidas lanserat tre nya löparskor; UltraBOOST, UltraBOOST X och UltraBOOST Uncaged. 

Skorna består av totalt 11 återvunna plastflaskor, och under 2017 har Adidas och Parley som mål att under 2017 lansera en miljon par skor tillverkade av Parley Ocean Plastic. 

Organisationen Parley for the Oceans arbetar för en medvetenhet kring hur haven drabbats av miljoföroreningar och dess konsekvenser. Adidas har samarbetat med organisationen sedan 2015. 


Genom återanvändning av cirka 11 plastflaskor per par skor har de nya modellernas skosnören, hälkappa, hälfoder, innersula och ovandel tillverkats av återvunnen havsplast, samtidigt som modellerna fortfarande levererar samma höga prestanda. 

Adidas nya sneakers – gjorda av havsplast
Adidas nya sneakers – gjorda av havsplast

– Parley-skorna visar vårt stöd för en god sak, samtidigt som vi fortsätter leverera den exceptionella prestanda som vi är igenkända för – en kraftfull kombination, som vi hoppas kommer att inspirera vårt globala nätverk världen över lika mycket som det inspirerar oss, säger Sandra Essesjö, PR och kommunikationschef Adidas norden, i ett pressmeddelande. 

UltraBOOST Parley, UltraBoost X Parley och UltraBOOST Uncaged Parley finns från 10 maj 2017 och kostar 1999 SEK. 


Dela på Facebook
Tweeta