Adidas legendariska Stan Smiths blir till vintersko

Nu kan du äntligen ha på dig Adidas Stan Smith hela vintern lång. Den legendariska sneakermodellen blir till vintersko. Men dess ikoniska DNA finns kvar.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-10-14 12:10  |  Lästid: < 1 minuter

Det är inte direkt brist på ångest hos människor när en lång och kall vinter nalkas. Om det inte är för piskande isvindar, slask och diverse kollektivtrafikförseningar så är det på grund av att skomodet plötsligt skiftar radikalt.

I minimalismens tidsålder känns det trots allt kanske inte så kul att gräva fram ett par tunga och dystra vinterkängor som inte fyller fler funktioner än att underlätta vintervallfärderna till arbetet.

Känner du igen dig är det kanske nu dags att skrota stövlarna och istället trä på dig ett par klassiker som aldrig slår fel – Adidas Stan Smiths.

Adidas-Stan-Smith-Gore-Tex-Infinium
Den vita skon kan användas för att tona ned potentiellt vräkiga statement-vinterjackor.

Adidas har nu uppgraderat sina ikoniska sneakers, döpta efter den amerikanska tennislegenden Stanley Rodger Smith, så att även vi som upplever en mini-istid under vinterhalvåret ska kunna befordra våra vinter-outfits.

Den nya skomodellen har så kallad Gore-Tex-isolering, vilket håller fossingarna varma och torra när det blir minusgrader ute. (För er som inte sett Seinfeld-avsnittet är Gore-Tex företaget bakom materialet som andas, är vattentätt, lätt och håller sig varmt under bitiga väderförhållanden).

Det bästa med den nya uppgraderingen är att alla den klassiska skovariantens kännemärken finns kvar – det vita lädret, den gröna bakre häletiketten och perforeringen är exakt likadant som på den vanliga varianten.

Behöver du uppgradera ditt vintersko-game kan du köpa den nya modellen på Adidas hemsida som kostar 1 199 kr.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta