Alex och Sigge släpper klädkollektionen ”Barndomsminnen”

Alex Schulman och Sigge Eklund gör ännu en resa in i minnet av barndomen, den här gången genom en klädkollektion.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-03-28 19:00  |  Lästid: < 1 minut

Kollektionen har tagits fram i samarbete med e-butiken Stayhard, och bygger på författarna och poddpratarnas klädminnen från barndomen. De har tre plagg var i kollektionen, vart och ett kopplat till en personlig berättelse från duons uppväxt på 80-talet.

Diskussioner om minnen och upplevelser från barndomen är ett återkommande tema för författarduon, både i podden ”Alex och Sigges Podcast” och i deras böcker.

– För mig handlar det om nostalgi och minnesbilder. Jag har väldigt starka bilder av min barndom. Allt från smaker till dofter och sådant, men också av specifika klädesplagg, tyger och olika texturer, säger Alex Schulman i ett pressmeddelande. 

Alex och Sigge släpper klädkollektionen

– Mitt val föll på tre plagg som under barndomen haft tydliga symbolvärden för mig och som jag minns väldigt starkt – plaggsymbolen för vuxenvärlden, plaggsymbolen för friskhet och käckhet och plaggsymbolen för intellektet, säger Sigge Eklund.

I samband med kollektionen kommer även en Instagramvänlig miniserie i sex delar att släppas, där varje avsnitt visar storyn bakom plaggen.

De två första släpps fredagen den 6 april, därefter kommer två nya plagg varje fredag i samband med att nya avsnitt av podden läggs ut.

Dela på Facebook
Tweeta