Alexander Wang om svenskt mode och att ”hålla det simpelt i vår”

Våren är kommen, men hur ska man klä sig då? King passar på att rådfråga Uniqlo-designern tillika ett av världens hetaste modenamn Alexander Wang – aktuell med nya basplaggkollektionen Airism.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-03-28 14:42  |  Lästid: 3 minuter

Den efterlängtade vårsäsongen är här, något som förstås även öppnar upp för modemässiga frågor som hur man ska klä sig. King låter ett av världens just nu hetaste modedenamn tillika Uniqlo-designern Alexander Wang tillråda med några enkla stiltips för män som inte vet vad man ska ha på sig i vår och sommar.

– Håll det simpelt. Den svarta Airism-skjortan är perfekt för varma sommardagar när du både ser bra ut och mår bra.

Alexander Wang om svenskt mode och att

I veckan lanserade japanska klädjätten Uniqlo sitt andra samarbete med den New York-baserade modeskaparen Alexander Wang. Kollektionen finns i butik torsdag 11 april och bygger på märkets ”Lifewear-filosofi” som syftar till att förbättra människors liv. Denna gång genom att föra samman funktionaliteten i Uniqlos innovativa Airism-material med Alexander Wangs tidlösa styling.

Vi passade på att ställa några frågor om den manliga basplagg-garderoben till hjärnan bakom kollektionen och hans svar är, precis som den gyllene stilregeln, att hålla det hela simpelt.

Vad är viktigt att tänka på när man köper basplagg?
– Att investera i kvalitet och teknik. Det är tyg som kommer att vara mot din hud så det är viktigt att känna sig bekväm.

Vad är den perfekta basplagg-garderoben enligt dig?
– Mångsidiga och tidlösa lagringsdelar som du kan bära i en oändlig mängd av olika kombinationer.

Vad tycker du om svenskt mode?
– Det är enkelt och funktionellt.

Alexander Wangs nya Airism-kollektionen består av nya, sömlösa versioner som är utformade för både inom- och utomhusbruk. Det bomullsblandade tyget ger stöd men sitter inte åt för hårt, och är ett material gjort för att säkerställa att bland annat underkläder och shorts behåller komforten under fysisk aktivitet.

Alexander Wang om svenskt mode och att

– Innovation har alltid varit i framkant för vår design och vår kreativa process, och funktionalitet spelar en stor roll i det sätt våra kunder klär sig. Genom inverkan av innovation, teknik och funktionalitet, föddes den den här speciella Airism-kollektionen, säger Alexander Wang i ett pressmeddelande.

Alexander Wang om svenskt mode och att
Alexander Wang om svenskt mode och att

Airism-kollektionen för män inkluderar bland annat T-shirts och kalsonger i ett nytt material som kombinerar bomull i premiumkvalitet med märkets nya konstruktion. Målet har varit att göra tyget så smidigt och bekvämt som möjligt, men samtidigt tillräckligt tjockt för att plaggen ska fungera i olika situationer. Även underkläderna är tillverkade i samma tyg för att höja komforten under varma sommardagar.

Kollektionen släpps i Uniqlos butiker och finns att handla på varumärkets hemsida den 11 april.

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta