Allbirds lanserar sin första klädkollektion – gjord på skaldjursskal

Miljömedvetna skoföretaget Allbirds lanserar klädkollektion med innovativ materialblandning.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2020-10-20 15:00  |  Lästid: 2 minuter

Skoföretaget Allbirds har under det senaste året etablerat sig på den svenska marknaden, efter att tidigare ha synts på fötter som tillhör Barack Obama, Emma Watson och Matthew McConaughey. Deras enkla sneakers i ull har nämligen en USP: de har av Time Magazine kallats för världens mest bekväma sko.

Företaget gör skor med en enkel design där tanken är att lägga mer tid på att hitta en tillverkning som inte tär på miljön. Målet är att vara nitiska i hela produktkedjan. Från idé till färdig produkt granskar man varenda detalj för att försäkra sig om att ingen – varken människor, djur eller miljön – tar skada.

Nu lanserar man också en klädkollektion. Kollektionen består av både herr- och damkläder och kommer inkludera en t-shirt, en vinterjacka i ull och stickat. Förutom företagets signaturmaterial, ull, består kollektionen även av det helt nya materialet ”TrinoXO” som består av en blandning av merinoull och eucalyptusträfiber. Materialet innehåller dessutom ett fiber av bortslänga skaldjursskal från havet – som gör att plagget håller sig fräscht längre (!).

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-10-20 16:57