Allbirds släpper löparkollektion – i ull

Nyzeeländska Allbirds nya träningskollektion har tagit två år att ta fram.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-08-18 15:23  |  Lästid: 2 minuter

Vad sägs om drapera dig själv i ull på nästa löprunda? Det är i alla fall vad som är tanken när Allbirds lanserar sin första träningskollektion i höst. King har tidigare rapporterat om företagets miljövänliga sneakers i ull och klädkollektioner gjorda av bortslänga skaldjur.

Nu lanserar man också en träningskollektion. I enlighet med företagets övriga sortiment har man tagit ett grepp om tillverkningsprocessen och materialvalen för att kunna ha lägre koldioxidutsläpp än sina konkurrenter.

Arbetet med träningskollektionen har pågått i två år, och har arbetats om 70 gånger. Målet var en träningskollektion som klarar samma test som andra träningskläder – plaggen ska andas, torka snabbt, stöta bort svett – men med minimal plastanvändning (konstmaterialen som används i de flesta träningskläder är gjorda på olja). Kollektionen är i stället tillverkad av naturliga material som merinoull och eucalyptusträfiber. 

Allbirds menar också att plaggen inte bara är bättre för planeten utan också presterar bättre: de andas, tål svett, torkar snabbt och känns bekväma. (Det visar sig alltså återigen att George Costanza ändå hade en poäng). Kollektionen består bland annat av överdelar, tajts och löparshorts.

Allbirds träningskollektion finns på företagets hemsida nu.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-08-19 16:49