Andreas Weinås: 4 klassiska kavajer som passar perfekt på hösten och vintern

Kings stilredaktör Andreas Weinås tipsar om fyra klassiska höstkavajer för kontoret.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2022-10-25 17:02  |  Lästid: 2 minuter

Höstkavajen präglas av ett något grövre tyg i exempelvis kashmir, tweed, flanell eller borstad ull. Inte sällan i en tyngre kvalitet och mörkare nyans än vårens alternativ. Kombinera med klassisk skjorta eller varför inte med en grovstickad polo­tröja när värmen sjunker?

1. Ströms, Sartorial Jacket Tweed Glencheck

Från en spjutspetslinje i serien Sartorial Project: kavajer i full kanvas-konstruktion med tyger från de främsta väverierna i England och Italien. En ledig höstkavaj i brun glencheck från Abraham Moon. Pris: 6 999 kr.

2. Rose & Born, Parma Handmade Cashmere Breeze Jacket

Rose & Born har legat i framkant de senaste 15 åren. Jag fastnade för den fjäderlätta och okonstruerade kavajen i kashmir från Loro Piana. Pris: 27 995 kr.

3. Oscar Jacobson, Farris klubbkavaj

Klubbkavajen hänger med även i höst, och i ett skrynkelresistent ulltyg från Marzotto får man en kavaj som passar extra bra på resande fot. Pris: 4 999 kr.

4. Orazio Luciano, Herringbone Jacket

Orazio Luciano personifierar det napolitanska hantverket. Med en handsydd konstruktion och minimal uppbyggnad i axlar och bröst får man en kavaj som kombinerar bekvämlighet med avslappnad elegans. Pris: 25 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-10-25 17:02