Andreas Weinås: 5 klockor med laxfärgade urtavlor

Kings klockredaktör Andreas Weinås ger dig årets största klocktrend – laxfärgade urtavlor.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2023-08-17 16:31  |  Lästid: 2 minuter

1. Vulcain SkinDiver Nautique Salmon

Vulcain är nog mest kända för sin klassiska modell Cricket, men vi fastnade för den 60-talsinspirerade dykarklockan SkinDiver som för året fått en laxfärgad tavla, vilket man vanligtvis förknippar med kostymklockor. Modellen mäter 38 mm och har en vattentäthet på 200 m. 17 200 kr.

2. Breitling, Premier B01 Chronograph 42

Den som tror att Breitling endast gör pilot- och sportklockor bör definitivt tänka om. Senaste åren har serien Premier fått allt större plats i utbudet. Här kombinerar man en klassisk estetik med modern storlek. Modellen B01 Chronograph kommer i flera färger, men favoriten är helt klart den laxfärgade tavlan med stålboett och mörkbrunt alligatorband. 104 500 kr.

3. Chopard, L.U.C 1860

Chopard kanske är främst förknippade med smycken men varumärket erbjuder faktiskt några av klockbranschens mest imponerande urverk. Den senaste lanseringen i serien L.U.C är en 36,5 mm stor klassisk kostymklocka i företagets eget ”Lucent steel”. Den smakfulla storleken kombinerat med laxfärgade tavlan gör den till en av årets mest spännande nyheter. 285 600 kr.

4. H. Moser & Cie, Streamliner

Moser har gjort sig kända för gediget hantverk och en lekfull approach till klockindustrin. Modellserien Streamliner från 2020 är redan en av företagets mest eftertraktade och innefattar en rad komplicerade versioner. Årets lansering dominerades dock av en tekniskt enklare modell med central sekundvisare och en så kallad fumé-tavla i laxfärgat utförande. 231 000 kr.

5. IWC Portugieser 40 Salmon

Den modell vi kanske främst förknippar med varumärket IWC är Portugieser-linjen som tidigare i år utökades med den här smakfulla modellen med laxfärgad urtavla. Estetiken är trogen originalversionen från 1939, men modellen har uppdaterats med en 40 mm stor boett som gör klockan till ett utmärkt alternativ för såväl kostym som en mer avslappnad klädsel. 85 800 kr.


Köpställen:
Breitling Boutique, Biblioteksgatan 7, Stockholm
Chopard Boutique, Paris Vendôme
H.Moser, Urmaker Bjerke, Oslo
IWC, Nymans Ur, Stockholm
Vulcain, Vulcain.ch

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-17 16:31