Andreas Weinås: Höstens 4 snyggaste chukka boots

Kings stilredaktör Andreas Weinås ger dig fyra klassiska chukkas som fungerar lika bra till jeans som till flanellkostym.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2023-09-12 17:42  |  Lästid: 2 minuter

Chukkas har sitt ursprung i de ökenkängor som brittiska soldater bar under ökenstriderna i Egypten och Libyen under andra världskriget. Modellen fick ett kommersiellt genomslag när företaget Clarks lanserade sin i dag ikoniska Desert Boot med crêpesula 1949. Modellen blev snabbt populär i framför allt Storbritannien, där den var en stor del av modskulturen på 1960-talet.

1. Drake’s, Crosby Moc-Toe Chukka Boots Tobacco

Brittiska Drake’s lanserade modellen Crosby för närmare fem år sedan, men det stora uppsvinget skedde efter att Daniel Craig matchat skorna med ledig bomullskostym i senaste Bondfilmen No Time to Die. 4 499 kr.

2. CQP, Plana Dark Brown Suede

Svenska skomärket CQP fortsätter att visa framfötterna med nya och intressanta lanseringar. Modellen Plana är en avslappnad men elegant tolkning av chukkan med tjock svart gummisula. 3 800 kr.

3. Loro Piana, Open Wintery Walk

För den trogne läsaren är Loro Pianas paradmodell Open Walk ingen nyhet, men vad ni kanske inte känner till är företagets specifika vintermodell som fodrats med kashmir och försetts med en något grövre sula. 12 250 kr.

4. Clarks, Desert Boots Sand Suede

Original-chukkan kommer från Clarks och kännetecknas av den lediga känslan, runda lästen och crêpesulan i rågummi. Billigast i skaran, men ändå bäst? Det är upp till er att avgöra. Pris: 1 850 kr.


Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 17:43