Andreas Weinås: Vårens snyggaste hajkingkängor

King ger dig fyra klassiska hajkingkängor som fungerar lika bra på fjället som på en fredags-AW.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2022-03-14 16:10  |  Lästid: 2 minuter

Hajkingkängan eller vandringskängan har sitt ursprung inom bergsbestigning och kännetecknas av en gedigen konstruktion med grov traktorsula i gummi. Stilmässigt hamnade den i fokus när stilikonen och industrimagnaten Gianni Agnelli valde att kombinera den med sina skräddarsydda flanellkostymer under Fiats styrelsemöten.

Diemme, Roccia

Italienska Diemme är för kängor vad Common Projects är för sneakers. Den italienska producenten tog den friluftskopplade hajkingkängan till staden med sofistikerade inslag som mocka och en slankare profil. 3 700 kr.

Morjas, The Hiking Boot

Svenska Morjas har hängt på tåget kring den mer eleganta hajkingkängan och lanserade i vinter en limiterad version i brun mocka och svart grainskinn. Perfekt till ett par råjeans eller en borstad bomullsbyxa. 3 495 kr.

Myrqvist, Duved

Vårt andra svenska skomärke som gjort sig kända för prisvärda kvalitetsskor är Myrqvist. Deras tolkning av hajkingkängan går under namnet Duved och kommer i tre nyanser av mocka. 2 499 kr.

Brunello Cucinelli, Hiking Boot Stone

Lyxvarumärket Brunello Cucinelli gör en ljus version av hajkingkängan i nyansen Stone med detaljer som hälkappa i grå flanell. En värstingversion perfekt för en after ski i St Moritz. 9 899 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-03-14 16:11