Den här mini-skivpressen är årets julklapp till vinylälskaren

Miniskivpress

Blandbandet, bered väg för blandvinylskivan.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2022-11-30 16:22  |  Lästid: < 1 minuter

Många är vi som har drömt om att stå på scenen, stagediva och ställa sig på ett mulligt mahognybord och peka finger åt den snikna gubben i skinnfåtölj som har mage att be en om fler hits. Men om du i stället har drömt om att vara den högröde utsugaren på andra sidan skrivbordet, skivbolagsdirektören, så kan din dröm nu bli sann.

Svenska företaget Teenage Engineering, startat av bland Acne-grundaren Jesper Kouthoofd, har nämligen tagit fram en egen skivpress i miniformat. Teenage Engineering har framför allt gjort sig kända för sina designdrivna syntar (bland fansen hittas Kanye West, Bon Iver och Hanz Zimmer) som ser ut som Apple-prylar från framtiden, men har även gjort hyllade högtalare och små pocketsyntar i samma storlek som miniräknare.

Tillsammans med japanske konstnären och designern Yuri Suzuki har man nu tagit fram en egen skivpress i miniformat som låter dig trycka dina egna vinylskivor. Koppla in valfritt ljud via en vanlig 3,5 mm-sladd och tryck upp din egen skiva, komplett med omslag och skivbolagsstämpel.

Teenage Engineerings mini-skivpress kostar från 1 490 kr och kan köpas via Teenage Engineerings hemsida här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-11-30 16:25